Интервю със Slash (SLASH, екс-GUNS N' ROSES) ...

Интервю със Slash (SLASH, екс-GUNS N' ROSES)

Slash отново ще направи концерт в България. На 29 юни феновете ще имат възможност да чуят хитовете, в които той е забъркан. По този повод е и краткото интервю, което той даде за „От другата страна“.

Интервюто със Slash (SLASH, екс-GUNS N' ROSES) е излъчено в „От другата страна“ по радио Варна на 22.06.2015 година.


От другата страна - Как гледаш на своето музикално наследство?

Slash - Не обичам да се поставям в подобна позиция. Разбира се, че моето начало беше с GUNS N' ROSES и това е един много важен етап от моята кариера. Това е групата, от която идвам, но не гледам на нея като наследство, завет или нещо подобно - просто правя това, което мога.

От другата страна - Свирили ли сте скоро песен, която отдавна не сте или никога не сте изпълнявали на живо?

Slash – На последните няколко концерта за първи път свирихме "Iris of the Storm", парче от албума "World on Fire". Нова песен е. Това е интересното. През последните пет години с THE CONSPIRATORS сме свирили доста стари композиции, които не съм изпълнявал отдавна, но не и песен, която никога не сме изпълнявали преди, като изключим новите.

От другата страна – Има ли конкретно събитие в миналото, което те е направило такъв какъвто си?

Slash - Не е само едно, това е верига от случки – малки и големи, които са ме изградили като личността, която съм днес.

От другата страна - Най-трудната част от създаването на музика?

Slash - Това е откриването на основната идея, сърцевината около която се оформя песента. Понякога е лесно, друг път отнема време. Има случаи, в които съм цяла вечер сам с китарата, за да я открия. Никога не знаеш какво ще се получи.

От другата страна - Каква е връзката между звук, пространство и композиция в музиката на Slash?

Slash - Това е интересен въпрос. Всичко е относително и няма еднозначен лесен отговор. Пространството между различните звуци е важно. В голяма част от процеса композирам. Това ми е работата. Смятам, че чрез взаимодействието между тези три елемента, което е много важно, се оформят мелодиите.

От другата страна - Стараеш ли се да изградиш свой собствен разпознаваем звук?

Slash – Мисля, че от първите си дни с китарата се стремях да постигна свое собствено звучене. Дори и да си нямах идея, какво точно правя. Но определено съм напипал звука, който постоянно развивам. Понякога имам чувството, че го постигам, друг път - не. Нямам обаче определена идея за посоката, просто се оставям на музиката и тя ме води. Не се замислям и не си блъскам главата с часове. И все пак през кариерата ми съм се стремил да постигна мой разпознаваем звук. Не знаех, че за хората е важно да свързват един музикант с определено звучене, но точно това е нещото, което прави един китарист разпознаваем – уникалния звук, а не колко бързо, например, може да свири. Всичко опира да личността, която се проявява, с използването на собствената китара.

От другата страна - Ако не беше музикант, с какво би се занимавал?

Slash - Със сигурност с някакво изкуство, което аз правя така или иначе.

От другата страна - Кой е следващият проект, който ще видим от "Slasher Films"?

Slash - Работим по нов филм, казва се "The Hell Within". Режисьор е Dennison Ramalho от Бразилия, сценарист е Jeff Buhler. Филмът трябва да е на екраните до края на другата година. Започваме работа по него през януари.

От другата страна - В последните 5 години реализира 3 студийни албума и 3 концертни. Следваш ли някаква схема на издаване?

Slash – Не, схема няма. Просто записахме определени концерти, защото знаехме, че ще се получат добре.

От другата страна - Последни думи...

Slash - Чакам с нетърпение концерта ни в България и якото шоу, което ще се получи.

Приятелски връзки:
Дизайн и разработка Николай Борисов