Интервю с Max Kolesne (KRISIUN) ...

Интервю с Max Kolesne (KRISIUN)

С барабаниста на бразилските дет машини разговарях, когато бандата беше за втори път у нас. На 2 март 2013 в клуб „R.B.F.” KRISIUN бяха хедлайнери на концерт с участието на HATESOWER, MALEVOLENT CREATION и VITAL REMAINS. Това е второто интервю, което вземах от групата. Предишния път мой събеседник беше басистът и вокалист на триото Alex Camargo и то отново в деня на техен концерт в България. Годината беше 2007. За разлика от брат си, Max Kolesne беше доста пестелив в отговорите си...

Интервюто с Max Kolesne (KRISIUN) е излъчено в „От другата страна” по радио Варна на 19.03.2012 година.


От другата страна - KRISIUN са сред най-популярните метъл банди от Бразилия. Къде е мястото ви в световната дет метъл сцена?

Max Kolesne - Ние сме част от тази сцена. Навсякъде имаме невероятна подкрепа. Били сме в цяла Европа, Австралия, САЩ, Азия, Южна Америка. Няма значение къде свирим. Феновете винаги ни следват. Щастливи сме да имаме такива последователи навсякъде. Оценяваме съпорта, който те ни дават. Страхотно е.

От другата страна - А къде поставяш новия албум в дискографията ви?

Max Kolesne – За мен новият ни албум "The Great Execution" е един от най-силните ни. Добра музика и много добра продукция. Но ние даваме най-доброто от себе си при всеки запис. Опитваме се да не повтаряме формулата. Винаги вървим напред и се развиваме, но без да изневеряваме на себе си и групата.

От другата страна - Как звучи новият ви албум, сравнен със старите издания на KRISIUN?

Max Kolesne - Звукът и на барабаните, и на китарите е напълно естествен. Няма никакви семпли или дигитални трикове, всичко е точно така, както е на живо. Сега има много банди, които звучат изкуствено, твърде перфектни са, песните им сякаш не са изсвирени от хора, което според мен унищожава духа на музиката.

От другата страна - Вие сте трима братя. Лесно ли е да записвате и да свирите по концерти заедно?

Max Kolesne – С братята ми сме заедно вече 20 години. Преди имахме конфликти, но с времето улегнахме. Опитваме се да се наслаждаваме на компанията си, да пием по бира. Изпитваме удоволствие да свирим заедно. Сега между нас има химия, която работи, а това е най-важното. Чувстваме се като едно цяло.

От другата страна - Как е метъл сцената в Бразилия ?

Max Kolesne – Сцената в момента е много силна. Все повече чужди групи идват да свирят в Бразилия. Появяват се и нови банди. На концертите се събира доста публика, а бразилските фенове са едни от най-добрите. В момента ситуацията е много добра.

От другата страна - Хлапетата искат ли да стават музиканти или се интересуват само от футбол?

Max Kolesne - Метъл музиката е магия, която променя живота на хората. Влюбваш се от първото слушане. Дали си попаднал на AC/DC или IRON MAIDEN, дали живееш в Бразилия, Япония или САЩ – това няма значение. Направо полудяваш, животът ти се променя на момента. Затова тази музика никога няма да изчезне.

От другата страна - Защо правите саундчек с MAIDEN?

Max Kolesne – Правим саундчек с песен на MAIDEN, защото сме им големи фенове и сме израстнали с тяхната музика. Те са основното ни вдъхновение. Хората невинаги го осъзнават, защото свирим дет метъл, но ние сме големи фенове на IRON MAIDEN, AC/DC, BLACK SABBATH, DEEP PURPLE, MOTORHEAD. Ние сме истински "метални глави".

Приятелски връзки:
Дизайн и разработка Николай Борисов