Интервю с Thomas Youngblood (KAMELOT) ...

Интервю с Thomas Youngblood (KAMELOT)

С китариста и двигател на KAMELOT Thomas Youngblood се срещам за втори път. Първият беше в София през 2008, когато американците свириха за първи път у нас заедно с FIREWIND и FOREVER SLAVE по покана на „Force Of Rock” (екс-„ABV Pro”). Четири години по-късно KAMELOT станаха част от "Kavarna Rock 2012". В България те представиха новия си вокалист Tommy Karevik, който на сцената се оказа истинска фурия. С Thomas Youngblood разменихме няколко думи в бекстейджа по време на изпълнението на приятелите му RHAPSODY OF FIRE.

Интервюто с Thomas Youngblood (KAMELOT) е излъчено в „От другата страна” по радио Варна на 27.08.2012 година.


От другата страна - Добре дошли за втори път в България. Някакви спомени от първото ви посещение?

Thomas Youngblood – Последния път, когато бяхме тук, свирихме в София. Беше невероятно. Феновете бяха фантастични. Всеки пееше с нас и затова се надявам през 2013 година отново да сме тук.

От другата страна - Какво ти е мнението за RHAPSODY OF FIRE и LIZZY BORDEN?

Thomas Youngblood - С LIZZY BORDEN не съм особено добре запознат, но познавам RHAPSODY много добре от много години. Fabio Lione е страхотен човек и певец. Ще ги видя, когато слязат от сцената.

От другата страна - С кого предпочиташ да си на сцена - с Fabio или с новия ви вокалист Tommy Karevik?

Thomas Youngblood – С новия певец Tommy Karevik стоим много по-добре на сцената. RHAPSODY и Fabio са свързани много близко с нас, доста сме го обсъждали, но новият ни певец Tommy Karevik пасва много добре на KAMELOT. Ще се убедите в това, когато чуете новия ни албум. Ще разберете, че сме взели правилното решение.

От другата страна - Когато търсихте нов вокалист каква беше основната идея - да прилича на Roy Khan или да има свой собствен стил?

Thomas Youngblood - Искахме просто да намерим добър вокалист и добър композитор. В Tommy намерихме и двете. Той е скандинавец, което прави вокалите му близки до тези на Roy Khan. Целта ни беше друга, това беше по-скоро последствие.

От другата страна - Каква е разликата между предстоящия ви албум „Silverthorn” и старите ви неща?

Thomas Youngblood - Новият ни албум „Silverthorn” стои най-близо като звук и мелодия до албума "Black Halo". Той е по-мелодичен, много по-мелодичен в сравнение с „Poetry for the Poisoned” например. Продукцията е жестока. Хвърлихме много време и енергия по композициите. Имаме и много специални гости. Когато направихме официално прослушване на албума, много от поканените журналисти казаха, че това е най-добрият ни албум изобщо.

От другата страна - Най-добрият албум на KAMELOT?

Thomas Youngblood - Да, но те го казаха, не аз.

От другата страна - Как успяхте да направите това?

Thomas Youngblood - Винаги се стремя да запиша най-добрата музика, на която съм способен. Никога не работя под напрежението да създам по-добър албум от останалите ни албуми. Спряхме с това преди много време, защото този начин на работа ни подлудяваше. Вече си казвам – ще направим най-доброто, на което сме способни, за да не съжаляваме после. Така работихме по „Silverthorn”. Сега искахме по-мелодичен албум и го направихме.

От другата страна - Как решавате кой ще е гост в албумите ви?

Thomas Youngblood – Сега имаме няколко гост-участия. Едно от важните имена е Elize Ryd - певица, която е пяла с нас и преди. Имаме и груб женски вокал - това е Alissa White-Gluz от THE AGONIST, с която записахме страхотни неща - смес от симфоничен метъл и женски ревове – тя е направо женския вариант на Shagrath от DIMMU BORGIR. Имаме и други гост участия в хоровете, които завършват цялостната картина на албума.

От другата страна - Вие сте група на 20 години. Кога беше основният ви момент?

Thomas Youngblood – Мисля, че това се случи в първите ни записи и особено в „The Fourth Legacy”. Тогава продуцентите вземаха основното от моя китарен стил и стила на тогавашния ни вокалист Roy Khan и ние си мислехме, че се получава нещо уникално. С годините изградихме нашето собствено звучене.

От другата страна - Кой албум е албумът показващ истинските KAMELOT?

Thomas Youngblood - За мен това е албумът „Karma”. Това е любимият ми наш албум, а песен като „Elizabeth...” показва всичко, което е KAMELOT. Завършването на този диск беше трудно, защото тогава имах много лични проблеми, но сега често го слушам за вдъхновение.

Приятелски връзки:
Дизайн и разработка Николай Борисов