Интервю с Karl Sanders (NILE) ...

Интервю с Karl Sanders (NILE)

Разговорът с Karl Sanders направи отново "Whiplash" Донев от "Metal Katehizis" специално за „От другата страна”. NILE гостуваха за втори път у нас, отново по покана на „Most of Evil Music” на 24.01.2011 година, заедно с MELECHESH, DEW-SCENTED, ZONARIA и DARKRISE.

Интервюто с Karl Sanders (NILE) е излъчено в „От другата страна” по радио Варна на 21.02.2011 година.


От другата страна - Как върви турнето досега?

Karl Sanders - В момента тече първата седмица от турнето, но да чукна на дърво, дотук всичко е наред.

От другата страна - Как успявате за толкова години на издаване на албуми и на смесване на различни стилове, все още да правите свежи и интересни неща?

Karl Sanders - Опитваме се да правим нови неща, искаме да растем и да се развиваме. С Dallas непрекъснато учим нови китарни похвати. Умът ни винаги е в състояние на изучаване на нови неща.

От другата страна - С какво се различава новият ви албум от предишните? Какъв беше новият подход?

Karl Sanders - Нови темпа, нови рифове, акорди, аранжименти...

От другата страна - Основно технически неща...

Karl Sanders - Да. Когато искаш промяна, тя първо трябва да дойде отвътре, а след това да й дадеш външен израз.

От другата страна - Виждаш ли някаква прилика между древното египетско общество и съвременното американско?

Karl Sanders - Не, абсолютно никаква. Освен може би вечните човешки неща. Не мисля, че човечеството се е променило особено за последните 6000 години. Сега имаме технологии, но в същността си сме си все същите.

От другата страна - В наши дни продажбите на музика спадат...как се справят NILE в тази ситуация?

Karl Sanders - Доста добре всъщност, въпреки че пазарът на дискове се стеснява. Но пък последните ни три албума влязоха в класациите. И все пак баницата става все по-малка и всеки трябва да се задоволи с по-малко парче.

От другата страна - Успявате ли да се издържате от музика?

Karl Sanders - Добре се справяме с NILE. Освен това давам и китарни уроци.

От другата страна - Ти правиш обложките за албумите на NILE. Навлизаш ли много в детайлите, в оригиналните египетски мотиви?

Karl Sanders - Не особено. Обикновено лейбълът има ограничения по отношение на времето, което може да се отдели за изработката на обложката. По-рано звънях непрекъснато и исках да се промени този или онзи дребен детайл, докато от лейбъла не ми кажеха, че просто не могат да отделят повече време за обложката. Така че всичко е въпрос на компромис.

От другата страна - Как приема семейството ти факта, че свириш в дет метъл група?

Karl Sanders - Моето семейство е жена ми и детето ни. Те приемат това, че свиря в група, въпреки че е много трудно да си баща от другия край на света. Не мога да кажа сериозно: "Почисти си стаята или ще те напляскам", защото съм много далеч.

От другата страна - Кой според теб е най-добре звучащият ви албум?

Karl Sanders - Новият "Those Who The Gods Detest". По отношение на продукция е най-добрият.

От другата страна - Ако имаш пред себе си човек, който никога не е слушал NILE, с кой албум би му препоръчал да започне?

Karl Sanders - Ако това става в момента, бих го посъветвал да опита с новия ни албум. Но има много хора, които харесват "In Their Darkened Shrines","Amongst the Catacombs of Nephren-Ka", "Annihilation of the Wicked". Има хора, които дори смятат, че "Ithyphallic" е най-добрият ни албум... Но аз бих препоръчал последния.

От другата страна - Знаеш ли, че в "Secret Hystory of Death Metal" на „Terorrizer” има интервю с вас. Как се чувстваш, когато усещаш одобрението на феновете и медиите?

Karl Sanders - Много е приятно. В такива моменти разбираш, че тежката работа си струва.

От другата страна - Последен въпрос - какви са плановете на NILE за бъдещето?

Karl Sanders - Да сме все така метъл.

От другата страна - Поне до 2012...

Karl Sanders - Светът може и да свърши, а може и да не свърши. Не смятам, че ще си изтегля спестяванията, ще си изгоря къщата и т.н. Смятам да живея тук и сега.

Приятелски връзки:
Дизайн и разработка Николай Борисов