Интервю с Roger Miret (AGNOSTIC FRONT) ...

Едно кратко интервю с лидера и вокалиста на кръстниците AGNOSTIC FRONT Roger Miret, което взех минути преди втория им концерт у нас на 16.04.2008 в София, Парти център 4-и километър, по покана на "Re-Act". Roger беше малко болен, но това не му попречи да поведе братството. Благодарности на Сашо. Съпрот банди на бащиците тогава бяха MISSING THE POINT, COLD BREAT, LAST HOPE. Интервюто е излъчено в предаването на радио Варна „От другата страна” на 12.05.2008.


От другата страна - Как върви турнето досега? Изглеждате уморени...

Roger Miret - Мерси, даже пишката ми се е свила навътре...:)Турнето е доста натоварващо, не сме спали в самолета, а след вчерашния ни концерт се прибрахме в хотела и после направо потеглихме за насам. Липсата на достатъчно сън е тежко, но пък концертите си струват да жертваш от съня си.

От другата страна - Какви са спомените ви от първия ви концерт тук?

Roger Miret - Това беше един от най-добрите ни концерти изобщо. Беше страхотно да видиш тази надъхана тълпа хора, които са ни чакали толкова дълго. А моментът с факлите и "Gotta Go" беше невероятен и в същото време, и малко страшен, защото можеше да избухне пожар в клуба. Днес също ще стане страхотен концерт убеден съм. Вчера свирихме в Турция, където публиката също беше на ниво.

От другата страна - Феновете тук на Балканите са луди....Нека поговорим за последния ви албум "Warriors". Защо има толкова много траш рифове в този албум?

Roger Miret - Преди да издадем предишния си албум "Another Voice", свирихме по-стари песни като "The Eliminator" и "Public Assistance" и "Toxic Shock", които са си траш парчета. Написахме ги през 1985 и ги издадохме през 1986 година. След това издадохме "Another Voice", след това Live DVD, където свирихме и тези песни.Траш рифовете ни липсваха и затова се върнахме към тях. Това ми харесва в Agnostic Front, че не се страхуваме да експериментираме, отегчително е да свириш едно и също постоянно. Трябва да има някакво разнообразие. Освен това смятам, че "Warriors" е комбинация от всички периоди на Agnostic Front и звучи модерно.

От другата страна - Повлия ли на звученето ви новата вълна от американски траш банди?

Roger Miret - Абсолютно не. "Warriors" беше написан преди 2 години, а тази нова вълна групи се появи преди около 6 месеца. По това време вече бяхме композирали парчетата и оставаше само да ги запишем.
В "Warriors" има елементи от всички наши предишни албуми - от "Victim In Pain", "Cause For Alarm", "One Voice", "Another Voice", "Something's Gotta Give"...Има по нещо от всичко и в същото време това е един модерен албум. "For My Family" например е песен за нашите корени, за времето, откъдето сме тръгнали.

От другата страна - А на кого е посветена "For My Family"?

Roger Miret - Тази песен е за всички мои приятели, които вече не са сред нас.11 Септември е много специална дата за САЩ, а и за целия свят, заради терористичните атаки, но на същата дата по-рано почина Raymond "Raybeez" Barbieri, който беше фронтмен на Warzone, а и свиреше известно време в Agnostic Front. Всеки 11 септември мисля за него. Исках да напиша парче подобно на "Dedication" за него и за другите мои приятели от хардкор сцената, които са си отишли.

От другата страна - Каква е идеята зад "Forgive Me Mother"?

Roger Miret - Интересното около тази песен е, че тя беше написана специално за японското издание на "Warriors", но нашият лейбъл я издаде и в Европа. "Forgive Me Mother" е фраза, която имам татуирана на латински на гърба си. Това е като молба, че искам помощ, че съм сторил грях, за който се разкайвам и искам да продължа на чисто.

От другата страна - Какъв е смисъла на парчето "Black And Blue" от новия ви албум?

Roger Miret - "Black And Blue" е когато те насинят в юмручен бой. Идеята е, че животът може да те удари и да те смъкне, но ти трябва да се изправиш и да продължиш....

От другата страна - Тази година стават 25 години от създаването на Agnostic Front?

Roger Miret - Дори мисля че са 26 вече. Аз се появих в групата през 1982 година, така че даже може и да са повече.

От другата страна - Как виждаш миналото на Agnostic Front и какво е настоящето за групата?

Roger Miret - Миналото е чудесно, но аз живея в настоящето, а то също е добро. Надявам се, че бъдещето също ще е добро.

От другата страна - А хардкор сцената днес?

Roger Miret - Времената за Ххардкор сцената са добри. Хората ме питат понякога как е било едно време и аз им казвам, че едно време по концертите ходеха от 30 до 50 човека и всички се познавахме, и бяхме едно цяло. Сега нещата са по-мащабни, но пак е добре.

Приятелски връзки:
Дизайн и разработка Николай Борисов