Интервю с Billy Milano (M.O.D., екс-S.O.D.) ...

Интервю с Billy Milano (M.O.D., екс-S.O.D.)

Чаровникът Billy Milano събира M.O.D. прези 33 години. Точно толкова трябваха, за да видим култовата банда у нас. На 19 декември Billy Milano METHOD OF DESTRUCTION ще отъпчат българска сцена за първи път. С всички уговорки за предварително интервю с бившия вокалист на друга култова шайка S.O.D. се стигна единствено до размяна на въпроси и отговори по и-мейл. Иначе концертът на M.O.D. е на 19 декември по покана на „BGTSC”, а българският съпорт е на SAVAGE RAVAGE и URBAN GREY.

Интервюто с Billy Milano (M.O.D., екс-S.O.D.) е излъчено в „От другата страна” по Радио Варна на 16.12.2019 година.


От другата страна - Каква е основната причина да правиш концерти днес, ако я сравняваш с 80-те?

Billy Milano - Разликата между тогава и сега е, че съм по-възрастен. Също така днес имам по-добра представа за музиката и какво се изисква от мен като певец. Чувството е, че съм израснал в тази посока. Смятам, че днес шоуто, което правя, е много по-добро, отколкото през 80-те.

От другата страна - Кое е най-затормозяващото нещо на едно турне и как го преодоляваш?

Billy Milano - Винаги има пияни хора, които срещаме, докато пътуваме. Мисля, че това е най.трудната част, с която трябва да се справяме. Сблъскваме се и с егоисти, които вместо да участват в шоуто по начин, който кара публиката да му се наслаждава все повече и групата да се чувства уважавана, ме карат с поведението си да излизам от кожата си.

От другата страна - Очакваше ли, че кросоувър албум като „Speak English or Die“ на S.O.D. ще промени облика на екстремната музика?

Billy Milano - Казано по този начин, когато го записвахме, си мислех, че създаваме нещо специално. Защото успях да отдам дължимото на хардкора, в който бях замесен преди това. Направихме много добър звук и дори уникално звучащ албум, който дотогава не беше правен в музиката. И в крайна сметка дискът промени всичко.

От другата страна - Смяташ ли, че албум като „Speak English or Die“ може да бъде издаден в днешния компютърен свят и да постигне същия успех, както през 80-те?

Billy Milano - Винаги съм смятал, че всяко нещо се отнася за времето, в което е направено. Вярвам ли, че фотоапарата може да бъде изобретен днес? Със сигурност. И бих казал на всеки същото, което повтарях и през 80-те: „Затваряйте си устата или ще ви прасна с лопатата!”

От другата страна - Коя е най-странната легенда, която се носи за „Speak English Or Die”?

Billy Milano - Ние не сме S.O.D. Ние сме M.O.D. Най-странната легенда за S.O.D. съм аз – човекът, който промени музиката, едновременното бидейки себе си и в същото време пълна загадка.

От другата страна - Какъв е твоят художествен поглед върху живота и как се е променил през годините?

Billy Milano - Винаги съм стоял здраво стъпил на земята като човешко същество. Винаги съм смятал, че семейството е по-важно от музиката. Да уважаваш майка си и баща си е най-важното нещо, което всеки би могъл да направи през живота си. Ако не достигнете до този избор и продължите напред, без да се допитвате до семейството си за важните решения, които вземате в живота си, значи не сте постигнали нищо.

От другата страна - Последният албум на M.O.D. излезе преди две години, но каква е историята зад „Busted, Broke and American“?

Billy Milano - „Busted, Broke and American” е страхотен албум. Това е най-добрият диск на M.O.D., който някога съм създавал. Когато работих по него, кучето ми беше болно от рак. Гледах го как си отива. Всичко, което можех да направя е да стоя там, да свиря на китара и да плача. Защото не можех да играя с любимеца си в задния двор. Искам да върна времето назад. И ще ти споделя нещо, което досега не съм казвал на никого – ако всичко се повтори отново и кучето ми е болно, няма да си мръдна пръста за нищо.

От другата страна - Мислил ли си някога да се включиш в политиката?

Billy Milano - Винаги съм се интересувал от политика. Природата ми е такава. Предпочитам да съм информиран и да чета много, отколкото да си пропилявам времето в пиене. В основата на живота ми стои трупането на знание, което съм придобил от книгите. Знанието е най-мощното оръжие, по-мощно от пистолет, а думите живеят по-дълго дори от радиацията. Но знанието е и затвор, защото не мога да открия човек, с когото да седнем и да проведем задълбочен и смислен разговор. Намирам за физически и духовно привлекателни интелигентните жени. Когато намеря такава, може и да не говорим точно политика. В момента, в който я намеря, ще захвърля всичко и скапаните политици вече няма да имат никакво значение.

От другата страна - Пресата те определя като „ненаситен читател, запален готвач и горд, и силен републиканец.“ Кои са любимите ти ястия за готвене?

Billy Milano - Храната е политиката на обществото, ако можете да споделите наследството си, да споделите как поддържате семейната история жива, да разкажете на някого историята на Вашия народ или за красотата на Вашата култура. По този начин мога да сготвя всичко, защото вярвам, че храната сама по себе си може да бъде открита в същността на природата.

От другата страна - Защо прямото говорене се превърна в проблем днес?

Billy Milano - Не се притеснявам какво мислят хората, за онова което казвам. Винаги съм говорил онова, което ми е било на езика. Винаги съм вярвал, че градивният разговор започва с две противоположни мнения. Не можеш да се развиваш, ако си обграден от хора, които винаги са съгласни с твоето мнение.

От другата страна - На първо място ти си фен или музикант?

Billy Milano - На първо място аз съм фен и това положение съм си го избрал лично!

От другата страна - Коя е най-голямата грешка в кариерата ти и как премина през нея?

Billy Milano - Искам да изясня нещо – не ми пука за кариерата ми. И когато някой говори за нея, все едно го интересува, започвам да се притеснявам за мотивите, които го водят. Винаги съм казвал, че това съм аз, ако искате, наричайте го кариера, не ми дреме. Това е пътят, по който съм избрал да вървя.

От другата страна - До какви послания могат да стигнат хората, които не са запознати с работата ти, но си пуснат твои записи?

Billy Milano - Едно от посланията, както се досещаш, носи политически привкус. По принцип съм консервативен, но в същото време съм и свободомислещ. Когато хора, които не познават работата ми, си пуснат мои записи, трябва на първо място да се забавляват и в същото време да са наясно, че музиката ми е тежка и изпълнена с послания, с които може и да не са съгласни. Но със сигурност не бих имал нищо против след концерт да седнем на по бира и да поговорим.

От другата страна - По какъв начин съвременните катаклизми се отразяват на екстремната музика?

Billy Milano - Няма връзка между музиката и онова, което става по света. 100 години след края на Втората световна война, банките пак ще съществуват. Край на историята!

От другата страна - Кои са най-големите ти критици?

Billy Milano - Не разбирам въпроса, но ще кажа на либералите, че няма да харесат музиката ми, както няма да харесат и посланията ми. Но те не отговарят на главното, че преди всичко музиката е за забавление. На първо място аз съм човек, който прави шоу, подобно на борбата и кеча по телевизията. Когато участвам в някое предаване аз съм обикновен човек, когато камерите угаснат – съм просто Billy.

От другата страна - Кое е нещото, което малко хора знаят за теб, но би искал то да достигне до повече?

Billy Milano - На първо място аз съм защитник на правата на животните. Имам много специфични убеждения, когато става дума за консумацията на месо. Почитам животните преди да бъдат използвани за храна. Не вярвам в лова за трофеи. Опитвам се да не пия, защото алкохолът не е добър съветник. Пуша трева от време на време, защото имам болки в раменете, а тревата ми помага да се отпусна. Обичам дъщеря си и внуците си. Любезен съм към възрастните. Всеки ден почитам майка ми и баща ми. Благодарен съм за всеки нов ден, когато се събудя сутрин и когато лягам вечер. Обичам кучетата си, обичам да поддържам градината си и обичам живота. Наздраве от Billy Milano!

Приятелски връзки:
Дизайн и разработка Николай Борисов