Интервю с Brent Rambler (AUGUST BURNS RED) ...

Интервю с Brent Rambler (AUGUST BURNS RED)

AUGUST BURNS RED идват за първи път у нас на 14 август по покана на „Wrong Fest”. Интервюто по долу всъщност e взето по и-мейл. Което за радио предаване е странно, още повече че не е изолиран случай... Някаква епидемия :))) И все пак това се оказа единствения възможен начин за разговор с китариста на едни от лидерите на съвременната метълкор сцена Brent Rambler.

Интервюто с Brent Rambler (AUGUST BURNS RED) е излъчено в „От другата страна“ по радио Варна на 7.08.2017 година.


От другата страна - Привет, Brent, скоро ще бъдете в България – какво ще изпълните, имате ли някакви очаквания, когато свирите за първи път някъде и интересувате ли се, къде точно е това „някъде?”

Brent Rambler - Винаги е трудно да предвидиш какво точно те очаква, когато свириш на ново място. Идея си нямаме колко хора ще дойдат на концерта и как публиката ще реагира на изпълнението ни. Обикновено, когато обикалям нов град, търся приятно място, откъдето да си взема хубаво кафе, а след това и бар, където мога да си поръчам бира. На това турне всеки ден карам колело, за това ще се поинтересувам и за трасе, където да покарам преди да се доберем до залата в София.

От другата страна - Предимствата и недостатъците на живите изпълнения?

Brent Rambler - Обичам концертите. Това е най-добрият начин да достигна до феновете на групата. От друга страна наистина не мога да посоча нито един недостатък…

От другата страна - През октомври AUGUST BURNS RED ще издадат нов албум, който получи заглавието “Phantom Anthem”. За какъв точно химн става въпрос в него?

Brent Rambler - Заглавието на албума “Phantom Anthem” е свързано с това, че ние винаги търсим доброто в хората. Понякога има същества, които наистина са добри, но са погребали тази своя страна дълбоко в себе си. И все пак всеки един от нас има стойност и потенциал да направи велики дела. Новият диск звучи като албум на AUGUST BURNS RED, но мисля, че записът е по-агресивен, отколкото феновете биха очаквали.

От другата страна - Кое е най-голямото предизвикателство пред Вас, когато композирате?

Brent Rambler - Най-голямото изпитание при създаването на нова музика е тя да бъде винаги свежа и впечатляваща, както за нас, така и за слушателите. Група сме от доста години и бъди сигурен, че най-трудната част е наистина да се уверим, че всяка нова песен и всеки нов албум са различни от останалите.

От другата страна - По какъв начин личните ти вярвания се отразяват на музиката на групата?

Brent Rambler - Пиша повечето от текстовете на бандата, за това и те отразяват моя личен поглед, който вграждам в музиката. Основните ми влияния са житейският ми опит и онова, което виждат очите ми. Опитът и преживяванията ми намират място в нашите песни. Също така е невероятно да проследяваш как певецът ни Jake взема думите и ги превръща във вокали.

От другата страна - Къде е разковничето хората да Ви вземат на сериозно като музиканти?

Brent Rambler - За да те вземат на сериозно като музикант, трябва да уважаваш, както себе си, така и останалите групи. Бъди смирен, бъди скромен и се упражнявай много. Никой няма да гледа на теб сериозно, ако не можеш да изсвириш собствените си песни.

От другата страна - Как Ви се отразява етикетът „християнска метълкор група”?

Brent Rambler - Не бих казал, че сме християнска банда. Разбира се, някои от момчетата в групата са религиозни, други не са, но всеки уважава избора на останалите. Винаги се опитваме да влияем на хората позитивно и се надяваме, че те винаги намират по нещо ценно, когато слуша песните ни. Дали обаче етикетът „християнска метълкор група” е проклятие или благословия? На някои места ни помага, на други – ни пречи. Очевидно е, че религията като цяло е доста чувствителна тема и всеки има мнение по въпроса. За това ние като група се стремим да страним от нея. Единственото, което искаме, е хората да се наслаждават на музиката ни. За това и съществуваме!

От другата страна - Постиженията и провалите в кариерата Ви?

Brent Rambler - Постижения са номинациите ни за наградите „Грами”, както и два поредни албума в Топ 10. Най-голямото ни падение беше накъде в нищото насред Канада, когато автобусът ни затъна в калта. Не можахме да го изтеглим сами и се наложи Matt да пътува на стоп, за да доведе помощ.

От другата страна - Имате ли композиции, които досега не сте изпълнявали на живо или го правите много рядко?

Brent Rambler - През последните 10 години почти не свирим песни от „Messengers” и когато стане, ни доставя истинско удоволствие. Също така на това турне за първи път ще изпълняваме новата „Invisible Enemy” от предстоящия ни албум “Phantom Anthem”.

От другата страна - Кога беше последният път, когато достигна до предела на физическите си възможности?

Brent Rambler - Точно преди 30 минути приключих с една изтощителна колоездачна обиколка.

От другата страна - Какво не успяхте да постигнете досега като музиканти?

Brent Rambler - Бих искал поне веднъж да спечелим награда, за която сме номинирани. Имаме тонове номинации, но никога досега не сме носили награда у дома.

От другата страна - Най-голямата саможертва, която си готов да направиш в името на музиката?

Brent Rambler - Не съм готов да жертвам нищо в името на музиката. Обичам си работата и съм много щастлив, че правя точно това, но имам семейство, което има нужда от мен.

От другата страна - Ако имаше възможност да срещнеш някого – жив или мъртъв, кой би бил той и защо?

Brent Rambler - Бих искал да стисна ръката на Benjamin Franklin, защото изглежда като истински пич, а и без него, и експериментите му с електричеството, днес на мен нямаше да ми бъде възможно да свиря на електрическа китара.

От другата страна - Има ли нещо, което не много хора знаят за Brent Rambler, но би искал повече да разберат?

Brent Rambler - Не съм много сигурен. Днес всеки знае всичко и има достъп до всичко, благодарение на социалните мрежи. Определено смятам, че около мен няма кой знае какво скрито-покрито.

От другата страна - Кой е твоят най-рокендрол момент?

Brent Rambler - Когато паднах с главата надолу върху мониторите на сцената пред 5 хиляди души. Беше незабравимо!

Приятелски връзки:
Дизайн и разработка Николай Борисов