Интервю с Vinnie Stigma (AGNOSTIC FRONT, STI ...

Интервю с Vinnie Stigma (AGNOSTIC FRONT, STIGMA)

Значи, подготвям предаването за 19 юни и ми звъни телефонът. Вдигам, а от другата страна на линията Александър Бояджиев, вокалист на LAST HOPE, ми казва, че веднага мога да направя интервю с китариста и основател на AGNOSTIC FRONT Vinnie Stigma. Приех, въпреки изненадата и невъзможността да се самоподготвя. Въпросите... Абе, въпроси... Разговорът кратък, блиц, защото мистър Stigma чакаше за саундчек. И защото концертът на AGNOSTIC FRONT е в неделя – 25 юни, интервюто трябва да бъде излъчено на 19 юни. За светкавичния превод много помогна Цветан Рачев.

Интервюто с Vinnie Stigma (AGNOSTIC FRONT, STIGMA) е излъчено в „От другата страна” по радио Варна на 19.06.2017 година.


От другата страна – Привет, мистър Stigma, къде в Европа си в момента?

Vinnie Stigma - В момента съм в Аахен, Германия. Ще свирим в "Бункера", което е супер място. Сега съм в един парк с мои приятели и гледам как едни тук играят баскетбол.

От другата страна – Каква е разликата да си популярен в Европа и в САЩ?

Vinnie Stigma - Много е различно. На мен обаче не ми пука особено, защото се оставям на вятъра да ме отвее в каквато и да е посока.

От другата страна – Къде те отвя вятърът последно?

Vinnie Stigma - Днес в Аахен, утре във Франкфурт, после Мюнхен... Това е програмата.

От другата страна – Да се върнем назад във времето - когато основавахте AGNOSTIC FRONT, вярвахте ли, че ще създадете цял един нов стил и след толкова години още ще сте на сцена?

Vinnie Stigma - Невероятно е, че още сме тук, нали... Скоро започваме да пишем нов албум. Успяваме на всеки три години да издадем нещо и това е супер. Записваме, свирим и после пак отначало. Най-после се научих как да пиша музика.... Шегувам се, де.

От другата страна – Какво харесваш и какво не в работата си като музикант?

Vinnie Stigma - Летя твърде много, пътуванията ме скапват. Но как иначе да стигна до там, където трябва? Това е единственият проблем.

От другата страна – Нещо нервира ли те?

Vinnie Stigma - Отдавна вече нищо. Ако не ти харесва - не го прави, така виждам аз нещата. А тук, между другото, е страхотен ден.

От другата страна – Ти къде по-точно каза, че се намираш?

Vinnie Stigma - В един парк. Виж на джипиес програмата си и ме засечи. Много е забавно да се следят хората така.

От другата страна – Хардкор музиканта трябва да е в добра физическа форма, за да успее да свири тази енергична музика - ти как поддържаш форма?

Vinnie Stigma - Трябва да можеш, да държиш китара дори и да си в инвалиден стол. Но това което ме зарежда са хората, които срещам по турнетата и които чувствам като братя.

От другата страна – Има ли нещо, за което да съжаляваш?

Vinnie Stigma - Не, не съжалявам за нищо. Всичко бих направил пак по същия начин. Хубавото, лошото и грозното... Като във филма...

От другата страна – Как беше приет последният албум на AGNOSTIC FRONT и какво ново подготвяте?

Vinnie Stigma - Беше приет много добре, онзи ден свирихме на „Hellfest” във Франция, има записи и можеш да видиш реакцията на публиката. Беше супер изживяване.

От другата страна – „Hellfest” е огромен фестивал...

Vinnie Stigma - Да, имаше дори банди като DEEP PURPLE и AEROSMITH...

От другата страна – Виждаш ли млади банди, които биха заели Вашето място един ден?

Vinnie Stigma - Винаги ще има хардкор банди. Велико е, когато виждам как мои песни се пеят от хора, които не са били родени, когато съм създавал тези композиции. Това е огромна чест за мен.

От другата страна – Кой е твоят най-рокенрол момент?

Vinnie Stigma – STIGMA! Това е соловия ми проект, с който имам два самостоятелни албума и който обичам много.

От другата страна – Звучи доста по-различно от AGNOSTIC FRONT...

Vinnie Stigma - Кой е любимият ти AGNOSTIC FRONT?

От другата страна – Може би "Another Voice", защото звучи много траш.

Vinnie Stigma - Сериозно? Това е кросоувър албум...

От другата страна – Тогава и Ви видях за първи път в България...

Vinnie Stigma - Супер! В момента по радиото ли говоря? Искам да кажа на всички в България - скоро съм при вас и после съм в Македония, родината на Майка Тереза... Не, май беше Албания... Бъзикам се естествено. Как е времето при Вас?

От другата страна – Дъждовно.

Vinnie Stigma - С мен ще дойде и хубавото време!

От другата страна – Чувал ли си за филма "This Is SPINAL TAP"? Имаш ли „Спайнъл Тап” моменти?

Vinnie Stigma - Точно преди 20 минути имах такъв момент - опитах се да изляза от "Бункера" и обърках стълбищата, с което стигнах доникъде. Току-що. Понякога човек адски се обърква на нови места.

Приятелски връзки:
Дизайн и разработка Николай Борисов