Интервю с Ross The Boss (ROSS THE BOSS, екс- ...

Интервю с Ross The Boss (ROSS THE BOSS, екс-MANOWAR)

Първите шест албума на MANOWAR винаги ще носят етикета „класика”! На 28 май в софийския клуб „Live&Loud” феновете на първичния и суров пауър метъл ще имат възможността да чуят най-доброто от тях, в изпълнение на ROSS THE BOSS, групата на бившия китарист на Кралете на метъла Ross The Boss. Музикантите, с които Шефът пристига в България не са никак случайни – басист е Mike LePond (SYMPHONY X), барабанист - Kenny "Rhino" Earl (HOLYHELL, екс-MANOWAR), а вокалист - Marc Lopes (LET US PREY).

Интервюто с Ross The Boss (ROSS THE BOSS, екс-MANOWAR) е излъчено в „От другата страна” по радио Варна на 22.05.2017 година.


От другата страна - Привет Ross! Заради краткото време, с което разполагаме направо на въпросите - на кого беше идеята MANOWAR да изглеждат по този начин?

Ross The Boss - За начина, по който се обличахме тогава ли, питаш? Когато започнахме с групата, искахме да се разграничим от всичко, което се случваше тогава – JUDAS PRIEST, IRON MAIDEN… Сещаш се за дънките и кожата, SAXON, не искахме да изглеждаме като тях. Мислехме, че е готино, аз и Joey DeMaio смятахме така, но искахме нещо по-откачено, малко по-лудо от кожата и се спряхме на животинската кожа. За това и се обличахме ала-Конан. Направихме една крачка повече.

От другата страна – MANOWAR имат песен „Pleasure Slave”. Какво мислиш днес за жените в хеви метъла?

Ross The Boss - Страхотни са! Фантастични!

От другата страна - Работил си с дами…

Ross The Boss - Бях в една група, не беше хеви метъл, една френска банда SHAKIN' STREET, където вокалистка беше Fabienne Shine. Тя е страхтна певица.

От другата страна - Т.е. всичко е наред?

Ross The Boss – Наред е, докато не се появят сърдечните чувства. Иначе всичко е върви, както трябва. Не бих и си го помислил даже. Невъзможно е. Това е просто бизнес, човече.

От другата страна – DEATH DEALER?

Ross The Boss - Това е група, в която искахме да обединим сили - Stu Marshall, Sean Peck, Mike Davis, Steve Bolognese и аз. Просто седнахме и започнахме да създаваме яки песни, работим по албумите основно по Интернет, защото живеем в различни части на света – Stu е в Автралия, други трима са на Западния бряг, а аз в Ню Йорк, така че DEATH DEALER е основно дигитална група, обаче, резултатът е фантастичен.

От другата страна - Как се предпазвате да не се самоцитирате?

Ross The Boss - Създаването на музика е много трудно. Когато обаче имаш комбинацията от правилните хора, както е при нас, е много лесно. Не срещаме никакви проблеми при композирането на парчетата.

От другата страна - Не се ли притесняваш, че когато хората чуят, че Sean Peck е вокалист, ще очакват да чуят музика като на CAGE?

Ross The Boss - Не смятам, че звучим като тях. Звукът ни е хибрид от всички наши влияния. Дори във втория ни албум има повече не точно MANOWAR, а по-скоро Ross The Boss-влияния. При първия, когато станах част от групата, останалите вече имаха готови парчета. А другите ги подготвихме заедно. Това е просто процес на съзряване.

От другата страна - Кой е движещата сила зад DEATH DEALER?

Ross The Boss – Stu, Sean и аз – основните композитори.

От другата страна - А теб какво те вдъхновява в DEATH DEALER?

Ross The Boss - Нищо по-особено от това, което мисля и чувствам. Просто животът – може да е книга, филм, мисъл, политиката. Такива неща.

От другата страна - Какво става с THE DICTATORS?

Ross The Boss – От 1996 година периодично се събираме да свирим. В момента пишем нова музика. Свирим повече от когато и да било. Чувствам ги като втората ми природа, нали се подвизавам в два различни жанра. Предимство е, защото се вдигаме и колкото повече свирим, толкова повече хора ни харесват. Така че продължаваме и нещата се получават страхотно.

От другата страна - Да те питам какво мислиш за презаписите на „Battle Hymns” и „Kings of Metal”?

Ross The Boss - Проблемът е, че преработването на тези два албума ,не беше направено от оригиналния състав. Ако беше станало от четиримата, които са записали оригиналите, щеше да се получи невероятно. Но с друг състав - не става. Дори „Kings of Metal” никога не трябваше да се пипа, защото Scott Columbus не е вече между нас. От друга страна щом са искали да го направят, това е тяхно право. Чул си резултата. Няма как да сравняваш онова, което направихме в миналото и новите версии. Невъзможно е да поставиш презаписите до оригиналите, защото те са класики и са невероятни. Те заковаха пауър метъла като жанр. С тези албуми създадохме този стил. Така че това не е моя работа, не искам да се замесвам и им пожелавам всичко най-хубаво.

От другата страна - Защо в миналото променихте стила след „Sign of the Hammer”?

Ross The Boss - Защото записахме „Fighting the World” по друг начин. Този албум всъщност е първия дигитален запис. За това и звучи коренно различно. „Battle Hymns”, „Into Glory Ride”, „Hail to England” и „Sign of the Hammer” бяха записани по стария класически начин в звукозаписно студио – микрофоните са включени, всичко се записва на ролки, групата свири, както и трябва да бъде. Подходът към „Fighting the World” беше друг, за това и се получи тази разлика.

От другата страна - Какво мислиш за тези записи след толкова много години?

Ross The Boss - Недостижими са! Първите шест албума на MANOWAR са един път. Никога няма да бъдат повторени и групата никога повече няма да може да направим нещо подобно. Положението е като с албумите на THE BEATLES, THE ROLLING STONES или THE WHO. Не можеш да се доближиш до тях. Невъзможно е! Те са създадени в правилното време, на правилното място, от точните хора, в ерата, в която инструментите, усилвателите, мисленето е било такова.

От другата страна - А DEATH DEALER група ли е или страничен проект?

Ross The Boss – Група! Пълнокръвна банда. Намеренията ни са сериозни.

От другата страна – Участва и в METAL ALLSTARS…

Ross The Boss - Страхотен проект и невероятна идея. Много хора, различна музика. Не знаем какво ще стане, докато не стане. Но това е рокендрол, вълнуващо е. Рокендролът трябва да е суров и завладяващ.

От другата страна - А супергрупите защо се събират като в повечето случаи не се получава нещо интересно?

Ross The Boss - Просто се правят. Просто понякога различни части и хора си пасват. Това е положението и с DEATH DEALER. Винаги ще се намерят скептици, които ще заявят, че супергрупите, каквито са и DEATH DEALER, няма да просъществуват дълго. Заради опитът от миналото. Обаче аз самият нямаше да се захвана с DEATH DEALER, ако песните не бяха добри. Ако музиката не ме грабне, няма за какво да си губя времето.

От другата страна - Ross The Boss още ли е шефа?

Ross The Boss - Надявам се!

Приятелски връзки:
Дизайн и разработка Николай Борисов