Интервю с Whitfield Crane (UGLY KID JOE) ...

Интервю с Whitfield Crane (UGLY KID JOE)

Сигурно си спомняте онези веселяци, които създадоха мега хита "Everything About You"? Е, същите тези момчета, но вече поулегнали и с по-къси коси ще забият за първи път на “Sofia Rocks 2012” по покана на "Balkan Entertainment Company". Разбира се, че сава дума за „грозниците” UGLY KID JOE. Още една яка банда от 90-те (само се сетете за кавъра на „Cat's in the Cradle”), която преодоля различията вътре в състава и отново радва феновете си с живи участия, че и с ново издание. По повод концерта на бандата у нас, с помощта на „Virginia Records”, успях да разговарям с вокалиста на групата Whitfield Crane. Краткият, но интересен разговор, е вече пред вас.

Интервюто с Whitfield Crane (UGLY KID JOE) е излъчено в „От другата страна” по радио Варна на 02.07.2012 година.


От другата страна - Здравей. В момента на турне с GUNS N' ROSES ли сте?

Whitfield Crane - Утре свирим в Милано с GUNS N' ROSES, WITHIN TEMPTATION, BLACK STONE CHERRY, Sebastian Bach, KILLSWITCH ENGAGE, SOULFLY, CANCER BATS. В момента гледам концерта на ADRENALINE MOB с моя приятел Mike Portnoy на барабаните. На 24 ще свирим във Франция с Ozzy Osbourne, а предишния ден ще бъдем със Slash и Myles Kennedy, и MOTLEY CRUE. Изобщо всичко е супер, макар че е много горещо.

От другата страна - В София ще свирите с GUNS, TRIVIUM... какво мислиш за тези банди?

Whitfield Crane - Мисля, че всички те са много яки.

От другата страна - Какво може да очаква българската публика от вашето шоу?

Whitfield Crane - Ще има много енергия, ще свирим стари и нови песни. Много се радвам, че ще свирим в България, защото никога не сме били в тази страна.

От другата страна - Защо кръстихте ЕР-то си "Stairway To Hell"? Има ли нещо общо с LED ZEPPELIN и AC/DC?

Whitfield Crane - Абсолютно си точен. ЕР-то има 6 страхотни нови песни, всяка е с различен тип вокали. Отдаваме почит на героите си – SABBATH, AC/DC, PRIEST. Корицата е супер, много яко стана и заглавието. Радвам се, че след 15 години феновете не са ни забравили.

От другата страна - И след толкова години не сте изгубил чувството си за хумор?

Whitfield Crane - Разбира се, все още сме забавни.

От другата страна - Защо събрахте отново групата?

Whitfield Crane - Китаристът ни Dave Fortman е много добър музикален продуцент, а Shannon Larkin от друга страна свири с GODSMACK. При записите на последния албум на GODSMACK те се събрали заедно и си припомнили старите времена. Обадили се на другия ни китарист с предложението да запишат нова музика без лейбъл или мениджмънт. Той пък се обади на мен и така се завъртяха нещата. През 1996 година не можехме да се понасяме взаимно. Сега обаче отново сме заедно и има много позитивни емоции. Записахме в Лос Анджелис, записвахме и в Луизиана, смесихме материала и ето ни пак заедно без лейбъл или мениджър. Наясно съм, че в живота рядко имаш втори шанс. Ето сега идваме в България заради музиката. Чувал съм много добри неща за вашата публика.

От другата страна - Shannon ще свири ли с вас на “Sofia Rocks 2012” или ще свири само с GODSMACK (по-късно стана ясно, че GODSMACK отменят цялото си европейско турне, включително и концерта си в България – б.а.)?

Whitfield Crane - Със сигурност ще изсвири няколко парчета с нас. Иначе с нас ще свири една страхотна мацка - Yael. Ще ви разбие зад барабаните. С нас на китарата е и Sonny Mayo от бандата SNOT, защото на Dave Fortman му се роди дете и няма как да присъства на концерта. Снощи свирихме в Австрия и беше страхотно. Много време ни нямаше и сега съм възхитен, че можем да свирим на места като Турция, Израел, България, Румъния...

От другата страна - Феновете помнят ли ви още?

Whitfield Crane - Смятам, че да. Свирихме на „Download” в Англия пред 60 000 души и те знаеха нашите песни. В Европа имаме много верни фенове и това ме прави много щастлив.

От другата страна - Каква е историята между UGLY KID JOE и PRETTY BOY FLOYD?

Whitfield Crane - Трябваше да свирим с тях някъде през 1990/1991 в един малък клуб в Санта Барбара. Тогава карахме скейт, пиехме бира по цял ден, а целта ни беше да намерим група с договор, на чийто концерт да подгряваме. Занесохме демо касетата на промоутъра, той се свърза с нас и ни каза, че можем да сме им подгряваща банда, но трябва да имаме име за плаката. И ние си казахме, че тъй като сме обратното на PRETTY BOY FLOYD, можем да сме UGLY KID JOE. Най-смешното е, че концертът пропадна, но името остана.

От другата страна – Тъй като сме в края на разговора, защото времето ни изтече – няколко блиц въпроса: Какво мислиш за "Born To Raise Hell"?

Whitfield Crane - И Ice T, и MOTORHEAD са легенди, така че това беше страхотно изживяване.

От другата страна - Турнето с Ozzy 1992 година?

Whitfield Crane - Жестоко! Турнето с Ozzy и MOTORHEAD беше като сбъдната мечта!

От другата страна - N.I.B. от трибют албума на BLACK SABBATH?

Whitfield Crane - Това парче го записахме с Max Norman - продуцент на първите два албума на Ozzy.

От другата страна – ANOTHER ANIMAL?

Whitfield Crane - Много яка банда със страхотни вокали.

От другата страна - UGLY KID JOE?

Whitfield Crane - Ние отново сме тук и ще ви разбием!

Приятелски връзки:
Дизайн и разработка Николай Борисов