Интервю с Michale Graves (MARKY RAMONE'S BLI ...

Интервю с Michale Graves (MARKY RAMONE'S BLITZKRIEG, екс-THE MISFITS)

С един от най-емблематичните и креативни музиканти от пънк сцената разговарях в Пловид, преди втория концерт на MARKY RAMONE'S BLITZKRIEG за 2012 година в България. Marky Ramone беше заложил на микрофона Michale Graves – станал известен в края на 90-те години на миналия век като вокалист на легендите THE MISFITS. С тях Graves издава два супер добри албума „American Psycho” (1997) и „Famous Monsters” (1999).

В Пловдив на 12 април MARKY RAMONE'S BLITZKRIEG направиха фантастично шоу по покана на „Fleshbone” в „Stage 51” заедно с НЕЩО ЦВЕТНО и ALLEY SIN, като изпълниха и няколко класики на THE MISFITS. Така че беше логично при разговора с Michale Graves повечето въпроси да бъдат за хорър пънк шайката.

Интервюто с Michale Graves (MARKY RAMONE'S BLITZKRIEG, екс-THE MISFITS) е излъчено в „От другата страна” по радио Варна на 7.05.2012 година.


От другата страна - Добре дошъл в България. Как се чувстваш тук и какво очакваш от концерта довечера?

Michale Graves - Вчера се разхождах из София и беше много приятно. На концерта имаше много настроение, всеки танцуваше и се надявам и тази вечер да е така.

От другата страна - Кога ще излезе соловият ти албум ?

Michale Graves - Ще издам през юли кавър и видео на една стара песен на BLIND MELON, озаглавена "No Rain". Нов албум ще запиша, когато турнето приключи, предполагам през ноември, но програмата ми в момента е много натоварена.

От другата страна - Как успя да станеш фронтмен на THE MISFITS и как те приеха феновете след Glenn Danzig?

Michale Graves - Бях на точното място в точното време. С моята банда записвахме демо в едно и също студио с THE MISFITS и тогавашният ни продуцент ми каза, че те си търсят вокалист, и че мога да опитам ако искам. Даде ми телефона на Jerry Only, след което научих няколко песни. Честно казано нямаше да стана вокалист на THE MISFITS, ако не бях препоръчан от Peter Steele от TYPE O NEGATIVE, на когото дължа ужасно много. Колкото до феновете - през 1995 година в САЩ пънк рокът беше почти умрял. В Европа обаче все още имаше много страст за THE MISFITS. Феновете се побъркваха, ритаха, удряха, но наистина беше трудно.

От другата страна - Какво мислиш за Glenn Danzig и новия албум на MISFITS?

Michale Graves - Винаги съм бил огромен фен на Glenn. Той е адски талантлив. Никога обаче не съм го срещал на живо. Колкото до последния THE MISFITS – смятам, че е отвратителен. Това е удар върху наследството на THE MISFITS. Това което Jerry прави, не е THE MISFITS и смятам, че позори името на групата.

От другата страна - Вярно ли е, че докато си записвал "Saturday Nights", си обесил трупа на кучето си на микрофона?

Michale Graves – Ха-ха-ха, градски легенди! Не, историята не е такава. Кучето ми беше много старо и идваше с нас в студиото. Същата нощ, когато записвахме, то умря и аз окачих неговата каишка на микрофона в знак на почит.

От другата страна - Защо напусна THE MISFITS?

Michale Graves - Защото Jerry Only не ме уважаваше като музикант. Jerry винаги е искал всичко за себе си. Аз обаче написах песните за абумите "American Psycho" и "Famous Monsters" и не можех да му позволя да ме третира по този начин. Jerry се изявяваше като едноличен лидер. Напуснах групата, защото не ламтя за пари или обожание от страна на феновете и не исках да съм заобиколен с хора като Jerry.

От другата страна - Любимата ти песен на THE RAMONES?

Michale Graves - Труден въпрос. Може би "I Don't Wanna Grow Up".

От другата страна - А кога чу THE RAMONES за първи път?

Michale Graves - През 80-те години. Мой приятел ми пусна "Somebody Put Something In My Drink" и "I Wanna Be Sedated". Майка ми пък ми пускаше музика от 50-те и 60-те години. Когато чух THE RAMONES за първи път, усетих същия елемент в музиката им. Joey Ramone беше невероятен фронтмен.

От другата страна – Мнението ти за музикалната индустрия в момента?

Michale Graves - Зависи от гледната ти точка. Определено има промяна. Ето, сега сме в Източна Европа, посещаваме много нови места, което е вълнуващо. Ще посетим дори Китай. В Америка хората си мислят, че САЩ са света и имат ограничен кръгозор. Трябва да използваме интернет и всички други модерни инструменти, които имаме, за да се развиваме. Иначе навсякъде, където отида, виждам тълпи сърдити млади хора без бъдеще, които са ограбени от големите корпорации. Този гняв е основен елемент от новата музика.

От другата страна - Кой е любимият ти филм с твое участие?

Michale Graves - "Perkins' 14", защото съм приятел с Craig Singer и обичам да гледам как работи.

Приятелски връзки:
Дизайн и разработка Николай Борисов