Интервю с Tony Lazaro (VITAL REMAINS) ...

Интервю с Tony Lazaro (VITAL REMAINS)

Това интервю с лидера на американската дет метъл банда VITAL REMAINS Tony Lazaro го бях забравил. Докато преди няколко дни Бета не ме попита, дали все пак не съм разговарял с групата. Поводът разбира се е 2 март, когато VITAL REMAINS, заедно с MALEVOLENT CREATION и KRISIUN ще се опитат да сринат клуб "R.B.F." в София. Тогава се присетих, че с Tony Lazaro се срещнах, когато VITAL REMAINS бяха в България по покана на „Art BG”, подкрепени от ORDER OF ENNEAD и TRIBULATION. Концертът беше на 08.05.2009г. – само ден или два преди рок вечерите на феста в Ловеч. Тогава се получи една хубава концертна екскурзийка. На концерта в столичния клуб "Blue Box" преди всички излязоха младежите от Швеция TRIBULATION. Публиката едва ли надхвърляше 150 души, но какво меле заформиха феновете за тези три часа – въобще не си личеше, че посещаемостта е толкова слаба. Ето и поизтупаното интервю с Tony Lazaro.

Интервюто с Tony Lazaro (VITAL REMAINS) е излъчено в „От другата страна” по радио Варна на 15.06.2009 година.


От другата страна – Добре дошли в България. Как върви турнето досега? Някакви проблеми по пътя?

Tony Lazaro - До тук всичко е чудесно. Няма проблеми по границите. Чудесно е, че най-накрая сме в България.

От другата страна – Какво представлява животът в турбуса?

Tony Lazaro - Нон-стоп парти. Ден и нощ се пие. Става купон. Събуждаш се и си казваш - „няма да пия повече”, и след това надигаш бутилката. В буса сме две групи от Америка и се забавляваме чудесно.

От другата страна – Кой пие най-здраво?

Tony Lazaro - Бих казал Gator. Той е най-добрият.

От другата страна – Любимия ви алкохол?

Tony Lazaro - Джак с кола. И също Йегермайстер.

От другата страна – Имате ли вече материал за нов албум и ще участва ли Glen Benton в него?

Tony Lazaro - Да, имаме записан материал. Повечето песни за новия албум са готови. Надяваме се да го издадем чрез „Century Media Records” до края на годината. Колкото до Glen – не знам дали ще бъде заинтересован. Той е доста зает. Затова новият албум ще бъде с вокалиста, който използваме за живите участия.

От другата страна – Защо последните ви два албума са направени с вокалист, с който не свирите на живо?

Tony Lazaro - Всъщност с Glen направихме две турнета в САЩ. Опитахме се да направим шоу с VITAL и DEICIDE в Европа, но не се получи. В Америка се получи чудесно. Бих искал да го направим и тук.

От другата страна – Трудно ли се работи с Glen Benton?

Tony Lazaro - Не! Той е професионалист. От много години е в сцената и е един от най-добрите дет метъл вокалисти в света. Така че е лесно да се работи с него.

От другата страна – А какво става с дългогодишния ви китарист Dave Suzuki?

Tony Lazaro - Dave имаше някои лични проблеми след турнето ни преди две години. Реши, че вече не му се занимава с музика и турнета. Той направи своето решение, може би повлиян от приятелката си. Аз реших, че групата трябва да продължи и без него. Сигурен съм, че бандата му липсва. Видяхме се преди няколко месеца, но не си разменихме и дума. Всички фенове могат да са сигурни, че аз ще пордължа с VITAL REMAINS.

От другата страна – Има ли вече заглавие за новия албум?

Tony Lazaro - Има няколко варианта, но за момента не искам да ги издавам.

От другата страна – А колко песни ще има?

Tony Lazaro - Осем парчета са вече готови, както в „Dechristianize” и „Icons of Evil”. Ще има много мелодия, здрави рифове и сола от новия ни китарист Eric Sagardia. Нямам търпение да запиша материала с новите музиканти. Не искам да издавам тайни, но в новия ни албум ще има неща, които никога не сме правили досега.

От другата страна – Кавъри?

Tony Lazaro - Все още мислим по въпроса. Обичам да свиря кавъри. Но всичко зависи от това, колко песни ще запишем.

От другата страна – VITAL REMAINS са създадени през 1989 година. Каква, според теб, е разликата между дет метъл сцената тогава и сега?

Tony Lazaro - Тогава всичко беше много ново и странно. MORBID ANGEL, DEICIDE, OBITUARY, CANNIBAL CORPSE, IMMOLATION, INCANTATION… Групите ставаха все по-брутални и тежки. Подгрявахме MORBID ANGEL по време на турнето им за „Altars of Madness”. Бяхме смазани от звука им и искахме да свирим още по-тежко и още по-бързо. Сега има страшно много тежки и бързи групи. Тогава нямаше толкова много дет банди. Сега им страхотни групи. Летвата вдигната много високо. Има страшно технични музиканти. Тази музика оцеля за разлика от стилове като грънджа например. Това не е поп. Това е истинската музика, която идва от сърцето. Екстремния метъл е вече голямо нещо. Извън ъндърграунда. Вече много хора знаят, какво е дет метъл. Много групи успяват да разпространяват музиката си сред феновете. Горд съм, че съм част от тази сцена – и в началото, и сега – 20 години по-късно.

От другата страна – Коя песен на VITAL REMAINS описва групата по най-добрия начин?

Tony Lazaro - Това е добър въпрос! За мен лично е „Dechristianize”. Това е бърза, директна песен, която е нещо много специално за мен. В нея има и запомняща се мелодия, която ти влиза в главата. Всички в тази група чувстваме магията и силата на песента. Това е силата на музиката – тя може да влияе на хората от всяка точка на света. Аз съм не само композитор, но и фен на музиката във VITAL REMAINS – и това е песен, която ме прави горд. Отраснах със старите банди – VENOM, MERCYFUL FATE, DESTRUCTION, SLAYER. По-късно MORBID ANGEL и DEICIDE. И мисля, че в нашата музика има много елементи от всички тези банди. А и без нашите фенове, ние нямаше да сме това, което сме. За което им благодаря!

Приятелски връзки:
Дизайн и разработка Николай Борисов