Интервю с Alex Camargo (KRISIUN) ...

Интервю с Alex Camargo (KRISIUN)

Предстоящият концерт на KRISIUN (Бразилия), MALEVOLENT CREATION (САЩ) и VITAL REMAINS (САЩ) се оказа добър повод да поизтупам от прахта едно интервю взето през 2007 година от Alex Camargo - вокалист и басист на машините KRISIUN. Разговорът се случи при първото гостуване на бразилците у нас. Тогава по покана на „Most of Evil Music” на 17 октомври KRISIUN, подкрепени от INCANTATION, INACTIVE MESSIAH и ESTUARY разцепиха софийското читалище „Светлина” пред, може би, 150 екстремни фенове. Текстът на интервюто с гиганта Alex Camargo е вече пред вас.

Интервюто с Alex Camargo (KRISIUN) е излъчено в „От другата страна” по радио Варна на 04.02.2008 година.


От другата страна - Как върви турнето досега?

Alex Camargo - Чудесно, дотук върви много добре! Стават доста добри концерти. Понякога пътуването е уморително, но пък всяка вечер успяваме да избухнем на сцената, така че си изкарваме доста добре.

От другата страна - В случай, че не знам нищо за KRISIUN, кое е най-важното нещо, което трябва да знам за групата?

Alex Camargo - Това е добър въпрос. Ние сме напълно посветени на това което правим - да пазим духа на дет метъла жив. Борим се за духа на истинския метъл и никога няма да се предадем.

От другата страна - А успявате ли в тази борба?

Alex Camargo – Да! Усилията ни се отплащат. От няколко години вече можем да живеем само от музиката си. Минахме през много трудности, но когато феновете полудяват докато свирим, тогава всичко се отплаща. Не сме група, която свири на стадиони пред огромни тълпи или пък пред MTV.

От другата страна - Защо всяка екстремна банда твърди, че MTV е боклук?

Alex Camargo - Защото на MTV не им пука за истинската музика и тук не говоря само за метъла, а и за джаза, блуса... Тях ги интересува само това, което е модерно в момента. Тази седмица ще е едно, следващата друго... Те не са музикална, а модна телевизия. Не ми пука особено за тях, тъй като ние не сме група, която е за там.

От другата страна - Какво мислиш за развитието на екстремния метъл?

Alex Camargo - Свирим тази музика от 15 години. Понякога пред много, друг път пред малко хора. Виждали сме и върхове и спадове. Не ми пука особено - щом има повече фенове това е добре за дет метъл сцената.

От другата страна – Какво се случва с екстремната сцена в Бразилия?

Alex Camargo – Ами, феновете в Южна Америка са доста луди. В нашия град, когато имаме концерт, се събират доста хора. Имаме своите социални проблеми, бедност и т.н. Понякога е доста трудно да си позволиш да си купиш качествени инструменти. Но всичко опира до мотивация - ако искаш, го правиш. Метъл феновете общо взето са еднакви навсякъде.

От другата страна - Но в Бразилия всяко дете иска да стане футболна звезда...

Alex Camargo – Е, не точно... Футболът е мега популярен в Бразилия, ние също играем понякога, но освен футбол има и много други неща...

От другата страна – В групата сте трима братя. Как се сработвате?

Alex Camargo - Трудно е понякога, но тъй като сме израснали заедно, ние се поддържаме и решаваме заедно проблемите.

От другата страна - Защо обаче имате различни фамилии?

Alex Camargo - Щеше да е малко странно иначе. Хората щяха да се питат - това група ли е или някакво семейство. Аз ползвам фамилното име на баща ни, а останалите ми братя на майка ни.

От другата страна - Настройвате ли по някакъв специфичен начин инструментите си, за да постигнете такъв масиран звук?

Alex Camargo – Да - настройваме от „Си”, за да звучи ниско и тежко. За да звучим по този начин, свирим често заедно. Опитваме се да звучим стегнато, без клавири или женски вокали. Искаме да свирим мощно и здраво.

От другата страна - Какво мислиш за събитията около SEPULTURA? Напускането на братята Cavalera?

Alex Camargo - Гледах SEPULTURA за пръв път преди 20 години. Все още ги уважавам много. Те отвориха пътя за много други групи. В един момент обаче се промениха много. Не знам защо. Те все още са си добра банда, но това вече не е SEPULTURA.

От другата страна - Мислиш ли че братята Cavalera биха могли да се върнат пак в SEPULTURA?

Alex Camargo – Трябва да го направят. Има много проблеми между тях, което е жалко наистина, но като фен се надявам, че някога отново щее са заедно.

От другата страна - Последният ви албум е от 2006. Кога ще чуем следващия?

Alex Camargo - Следващия март месец (2008 – „Southern Storm” – б.а.) влизаме да записваме и през юни албумът ни трябва вече да е готов. Веднага щом свършим турнето, се прибираме и започваме работата по албума.

От другата страна - Имате ли вече готови песни?

Alex Camargo - Имаме някои идеи докато траеше турнето, но нищо готово. Когато се приберем, започваме да репетираме заедно и тогава идеите ни ще се оформят.

От другата страна - Пишете парчетата си заедно...

Alex Camargo - Основната идея тръгва от китариста, някои основен риф, след което се комбинира с барабаниста. Аз самият пиша текстовете, след което обединяваме всичко в едно. Всичко създаваме заедно.

От другата страна - Работите ли и нещо друго извън музиката?

Alex Camargo - Вече не. Преди се занимавах с много различни неща, разтоварвах камиони например. Но от няколко години се занимавам само с групата на 100%, което си е голямо постижение за нас.

Приятелски връзки:
Дизайн и разработка Николай Борисов