Интервю със Simone "Hellvis" Salvatori (SPIR ...

Интервю със Simone "Hellvis" Salvatori (SPIRITUAL FRONT)

Като специални гости на юбилейното – 10-то издание на "Tattoo Fest Sofia" организаторите то „Gorgon” поканиха лидерът на SPIRITUAL FRONT Simone "Hellvis" Salvatori. Самите SPIRITUAL FRONT са банда, която трудно се вписва в някакви стилови рамки. Със Simone "Hellvis" Salvatori – пич, сякаш излязъл от 60-те години на миналия век, се срещнахме, докато разглеждаше отделните студия за татуировки на феста. Самият разговор се състоя в кухнята на Парти център „4 км” – тотален соц!

Интервюто със Simone "Hellvis" Salvatori (SPIRITUAL FRONT) е излъчено в „От другата страна” по радио Варна на 7.11.2011 година, както и в предаването „Евробокс” на програма „Хоризонт” на БНР.


От другата страна - Това първото ти посещение ли е тук?

Simone "Hellvis" Salvatori – Да, за първи път съм в България.

От другата страна – Ти ще свириш на „Тату феста”. Как ти изглежда той?

Simone "Hellvis" Salvatori – „Тату феста” е доста интересен. Обикновено посещаваме други подобни събития в Рим, но определено подобно място има своята привлекателност. Интересно е да посетя подобно събитие на Изток. За мен е необикновено, защото като музикант не свиря на такива форуми. Изпълнявам тиха и акустична музика, която не се връзва с рокери и футболни фенове. Необикновено е.

От другата страна – Като сме на вълна татуировки, шмаш доста по себе си? Какво означават, носят ли някаква символика?

Simone "Hellvis" Salvatori - Предпочитам черепите, религиозните картини, мистичните символи. Не си падам по традиционните татуировки. Предпочитам черно-белите. 99 процента от татусите по кожата ми са такива.

От другата страна – Какво изразяваш чрез тях?

Simone "Hellvis" Salvatori - Това е съвършеният начин да изразиш себе си и да се опознаеш. За цял живот са, но всяка една татуировка символизира даден период от живота ми. Представят ме като личност, изразяват желанията ми. Всичко.

От другата страна - Коя е любимата ти татуировка?

Simone "Hellvis" Salvatori - Последната, която си направих определено е най-любимата ми – лицето на Исус.

От другата страна - Нека поговорим за музика – каква част от себе си изразяваш с музиката и каква част с татуировките?

Simone "Hellvis" Salvatori – Мисля, че съм единственият артист, който прави своите концерти без да позаква татуировките си. Обикновено съм на сцената с костюм. Може би днес за втори път ще изляза по риза. Обикновено над костюма нося перелина. Не изпитвам копнеж да си показвам татусите по концерти. Забавно е.

От другата страна - Твърдиш, че стилът на SPIRITUAL FRONT е „нихилистичен самоубийствен поп”?

Simone "Hellvis" Salvatori - Стилът на групата е контраст между думата поп и думата самоубийствен. Самият акт на самоубийството е много трагичен и носи негативни последици. От друга страна попът е много популярен, простичък и лесносмилаем. Харесва ми този контраст, да пропивопоставям нещата, за да обясня и изразя музиката си и това което мисля.

От другата страна - На коя част от живота противопоставяш твоята музика?

Simone "Hellvis" Salvatori - Обикновено пея за любовта, защото тя самата е изпълнена с контрасти. Пея за чувствата и страстта. Контрастта идва от факта, че дори тези думи носят в себе си, както положителни така и негативни състояния, зло и добро. Противопоставянето е навсякъде – няма нищо сто процента положително, позитивно и нищо сто процента отрицателно. Създаде ни сме от две части – ти, аз, околните. Както е в изкуството и музиката. Защото двете изразяват онова, което чувствам отвътре. Звярът и ангелът в мен.

От другата страна - Пишеш за вътрешния си свят, не за заобикалящия те?

Simone "Hellvis" Salvatori - Не обръщам голямо внимание на това, което се случва около мен. Искам да изразявам себе си. Не ме привлича да говоря за политика, екологията. Те не ме интересуват, защото не ми принадлежат.

От другата страна - Кога ще чуем следващия проект на SPIRITUAL FRONT? Последният излезе през 2010.

Simone "Hellvis" Salvatori - В момента се разхождаме из миналото. Презаписваме и миксираме стар материал. Скоро албумът с тези песни ще бъде издаден. В същото време работим и по нов материал, който е билзък до „Armageddon Gigolo”. Песните са по-малко поп в сравнение с последния „Rotten Roma Casino”. Работим по нови клипове, защото искаме да се съсредоточим върху визуалните аспекти на SPIRITUAL FRONT. Доста сме заети и се радваме, че работим.

От другата страна - Как изглежда един фен на SPIRITUAL FRONT? Като теб?

Simone "Hellvis" Salvatori - Не точно. Не мога да посоча себе си като пример, защото имаме доста различни фенове – от тийнейджъри, до много възрастни хора. Основно почитателите на SPIRITUAL FRONT са изпълнени с любов и страст. Определено не ни слушат повърхостни хора, защото музиката ни е изпълнена с чувства и не смятам, че лекомислените и глупавите ни слушат.Няма точно определен профил на феновете ни - може би хора, изпълнени с любов и страст. Това е достатъчно.

От другата страна - Най-големият комплимент, който са ти правили за музиката?

Simone "Hellvis" Salvatori – „Правил съм секс, слушайки твоята музика”.

От другата страна - А най-лошите думи, които си чул за нея?

Simone "Hellvis" Salvatori - Не искам да си правя лоша реклама. Нека да помисля. Получавал съм доста лоши думи за музиката ми. Може би накои от коментарите за последния ни албум. Опитах се да направя музиката по поп, но хората сметнаха, че искам да привлека поп феновете и MTV-феновете. Глупави неща като това. Нещата не стоят по този начин. Или че сме направили албума по лесносмилаем, защото искаме да спечелим повече пари от музика си. Това са най-лошите коментари за последния ни диск, но основно – хората не идват при мен, за да ми говорят лоши неща. Те идват, за да ме похвалят. За съжаление винаги получаваме различни коментари, които носят различен ефект, но това е положителната част. Негативните изказвания трябва да са конструктивни. Ако ми кажеш – музиката ти не струва, ще ти кажа - добре, но ми кажи защо. Ако ми кажеш причина, ще оценя критиката.

От другата страна - Коя фронтова линия никога няма да пресечеш?

Simone "Hellvis" Salvatori - Пушенето. Не си казвам, че не трябва да правя това или онова. Дал съм си пълна свобода. Ако искам да опитам нещо, ще го направя. Не поставям бариери пред себе си. Никога не казвам никога.

От другата страна - Два последни въпроса – първият: каква беше идеята зад SPIRITUAL FRONT, когато започвахте?

Simone "Hellvis" Salvatori - Просто исках да кажа онези неща, които никой не казва. Това е лесният начин да се изразя, да покажа себе си чрез музиката. Няма специфична причина – защо хората рисуват или пеят? – това е лесният начин да изразят себе си. Обикновено обществото, рутинния нормален живот, не могат да ти дадат шанс да изразиш това, което е в теб. Онези, които използват изкуството, могат да обмислят нещата твърде добре. Те имат шанса да покажа какви са и онова, което чувстват по- лесно по тази причина.

От другата страна - Ако не знам нищо за SPIRITUAL FRONT, кое е първото нещо, което трябва да науча?

Simone "Hellvis" Salvatori - Това е истината за причината, заради която правя това. Ако правиш нещо, основаващо се на истината и то ти идва отвътре, дори и да са глупости, това ще бъде истинско, защото го правиш от сърце. Това е най-важното нещо. Основата на нещата.

Приятелски връзки:
Дизайн и разработка Николай Борисов