Интервю с Christos Antoniou (SEPTICFLESH) ...

Интервю с Christos Antoniou (SEPTICFLESH)

Ето, че най-после SEPTICFLESH отново ще дойдат в България. Две години след последния си концерт тук, гърците ще представят новото си Чудовище „The Great Mass”. Spiros Antoniou, Christos Antoniou, Sotiris Vagenas и Fotis Benardo идват като съпорт на AS I LAY DYING и AMON AMARTH. Концертът на SEPTICFLESH в България се оказа добър повод да се чуем с Chris Antoniou, който разказа интересни неща за турнето на трите банди, които на 18 ноември ще разтресат и зала „Юбилейна” в София по покана на „Force of Rock”. С него по телефона в ранния следобед на 13.11.2011г. разговаря Албена Цолова – Бета (магазин „Яко”, София).

Интервюто с Christos Antoniou (SEPTICFLESH) е излъчено в „От другата страна” по радио Варна на 14.11.2011г.


От другата страна – Здрасти, Chris, къде се намираш в момента?

Christos Antoniou - В Грац, Австрия.

От другата страна - И какво е първото нещо, което виждаш като се огледаш наоколо?
Преминават ли разни пияни викинги около теб?

Christos Antoniou - Не, виждам единствено нашия тур бус.

От другата страна - Е, как е буса отвътре?

Christos Antoniou - Ами добър е, нормален тур бус, нали се сещаш, нищо специално.

От другата страна - А как върви турнето досега?

Christos Antoniou - Невероятно е, билетите за повечето дати са тотално разпродадени. Хубавото е, че този път свирим и в Австрия, Германия, и Швейцария, където не сме имало особено много концерти досега и имаме нужда да утвърдим името на бандата. Смятам, че това е най-успешното ни турне досега.

От другата страна - Пакетът от банди, които включва това турне – SEPTICFLESH, AS I LAY DYING и AMON AMARTH, е страхотен и ние тук сме големи щастливци, че „Surtur Rising Tour” минава и през България. Всъщност дори няма дата за Гърция от него, което може и да е за добро, като се има предвид ситуацията там...

Christos Antoniou - Хм, не мисля, че има проблем с Гърция и дори да минаваше от там, ние нямаше да можем да свирим, защото имаме концерти през януари 2012г. в Атина и Солун с DARK FUNERAL. Проблемът не е породен от финансовата ситуация в Гърция, а вероятно е заради самия маршрут на турнето. Според мен AMON AMARTH ще посетят и Гърция, но не сега, а по-късно през годината.

От другата страна – А, ти дали разбра, че имаше планове и вероятно те ще се осъществят, за екскурзия от Солун, Александропулис и т.н. за това шоу, тук в София?

Christos Antoniou - Да, чух нещо подобно, че щяло да има автобус с фенове от Гърция и би било чудесно, ако стане. Ще е готино да свирим и за гръцките си фенове, които ще са в България.

От другата страна - Като гледам тур разписанието – понеделник, 14 ноември сте в Словения и после в Хърватия. След това имате свободен ден, пада се 17-и, и се чудя дами няма да го изкарате в България, при положение, че на следващия ден свирите тук?

Christos Antoniou - Не, не, няма… Ще останем в Сърбия и знаеш ли защо? Защото бусът има нужда от зареждане, а не е лесно да се намери хотел с паркинг и електричество за него и т.н. Имаме проблем с тези неща и затова компанията, която отговаря за автобуса и тур мениджъра решиха да останем в Белград, вместо в София.

От другата страна - Макар че в нета вече има качени сетлистите на бандите от турнето, аз ще те питам все пак: колко време ще свирят SEPTICFLESH в София?

Christos Antoniou - 30 минути!

От другата страна - Ох, жалко, много кратко…

Christos Antoniou - Е, да, но пък ние сме 30 минути на сцената, AS I LAY DYING - 45 минути и час и половина са AMON AMARTH…

От другата страна - Предполагам, че ще изпълните песни предимно от актуалния си диск „The Great Mass”?

Christos Antoniou - Да, да, точно така, ще включим парчета от „Communion” и „The Great Mass”, като наблегнем на последния.

От другата страна - Значи само песни от последните два албума, така ли?

Christos Antoniou - Да, нищо повече, Бета, нищо…имаме право само на 6 песни и трябва да сме много внимателни със сетлиста си, защото трябва да промотираме новия си албум.

От другата страна - Супер, ние нямаме нищо против! Дай сега едно ID, моля те, покани хората на концерта в петък и т.н.

Christos Antoniou - Да, разбира се - аз съм Chris от SEPTICFLESH. Нямаме търпение да свирим за нашите български фенове. Мина доста време от последното ни шоу у вас. Бъдете готови за нещо уникално в петък, 18 ноември!

От другата страна - Добре, Chris, мерси за разговора, няма да те задържам повече на телефона, че предполагам, те чака саундчек и прочее...

Christos Antoniou - Да, да, така е… Много ти благодаря, ще се видим в България. Чао!

Приятелски връзки:
Дизайн и разработка Николай Борисов