Интервю с Tomas "Dharm" Furst (POPPY SEED GR ...

Интервю с Tomas "Dharm" Furst (POPPY SEED GRINDER)

Само след два дни чешката брутална дет метъл банда POPPY SEED GRINDER ще направи два концерта у нас – на 18 юни във Варна и на следващия ден в Пловдив. Това се оказа добър повод да се чуем с барабаниста на групата Tomas "Dharm" Furst. POPPY SEED GRINDER идват в България по покана на бар „Grind” и със съдействието на „Jack Daniel's”. Във Варна концертът на POPPY SEED GRINDER е в "Three Lions Pub" заедно с DAY OF EXECUTION, SEGMENTED и SYMBOLIC. В Пловдив чехите ще забият в клуб "Puzzle" с DAY OF EXECUTION, SICKFLAG и UNHUMANITY. Входът и в двата клуба е по 12 лева.

Интервюто с Tomas "Dharm" Furst (POPPY SEED GRINDER) е излъчено в „От другата страна” по радио Варна на 13.06.2011 година.


От другата страна – Привет, Dharm. От къде се обаждаш?

Dharm - От моето село, близо до Прага.

От другата страна - Нека поговорим за двата ви концерта в България. Какво ще представите?

Dharm - Винаги изпълняваме три песни от албума „Oppressed Reality”. Разбира се изпълняваме и парчета от последния засега албум на групата „Humanophobia”. И ще направим и три чисто нови парчета. На сцената ще бъдем четирима души, независимо че групата е от петима музиканти. Басистът ни ни напусна през януари. Така че в момента сме с две китари, ударни и вокали.

От другата страна - Това не е ли проблем?

Dharm - Не, няма да е проблем, защото единият ни китарист ще свири по-ниско. Просто така ще си настрои струните и ще имитира бас на соло китара.

От другата страна - Преди две седмици DISGORGE от Мексико бяха тук и също свириха без басист. Колко ще останете на сцената?

Dharm - Всичко ще зависи от това, дали хората ще ни харесат. И колко песни ще трябва да изсвирим след като приключи официалната ни програма. Но обикновено сме на сцена около 45 минути.

От другата страна - Как изглежда едно шоу на POPPY SEED GRINDER?

Dharm - Разбира се то изглежда хубаво. Определено е шоу, защото вокалистът ни прави страхотни дълбоки ревове. Китаристът ни свири вечно усмихнат. Така че наистина се получава шоу.

От другата страна - Успя ли да чуеш българските групи, които ще ви бъдат съпорт във Варна и Пловдив?

Dharm - Чух ги на профилите им в Myspace. Но преди това не ги познавах. Чух ги и въобще не звучат зле. Наистина се надявям да се срещна с тях.

От другата страна - Това първото ти посещение ли ще бъде в България?

Dharm - С групата ще дойда за първи път. Но съм бил у вас на почивка със семейството си. В Бургас. Много ми хареса.

От другата страна - Сега ще видиш Варна и Пловдив.

Dharm - Така е. Очаквам го. Преди малко говорх с промоутъра, който ми каза, че следващата година ще ме покани, за да видя и планините.

От другата страна - Кога ще чуем нещо ново от POPPY SEED GRINDER?

Dharm - Имаме много концерти през тази година. След летните фестивали спираме с изявите на живо и започваме да пишем нови песни. Може би през януари или февруари следващата година ще имаме нов албум.

От другата страна - Ще има ли някакви промени или нещо по-различно в славнение със старите албуми?

Dharm - Мисля, че новият материал се получава по-бърз. По-бърз в сравнение с „Oppressed Reality”. Може би ще прилича на пслединя ни засега диск „Humanophobia” – с повече хард кор елементи, брутализъм, но не мисля, че ще бъде много по-различен.

От другата страна - Как стана част от групата?

Dharm - С групата съм някъде от година. Преди бях китарист. Повече от 10 години с различни банди. После реших, че ударните ми харесват повече и започнах с тях. Свирех три години, когато бившият басист на POPPY SEED GRINDER, с когото свирехем в една обща бивша група, ме покани следа като техният барабанист ги напусна, защото ме познаваше. Каза ми, че биха желали да свиря с тях в POPPY SEED GRINDER и аз приех.

От другата страна - Имаш ли основна работа?

Dharm - В момента уча, но също така имам и работа. Строител съм.

От другата страна - Защо? Не сте ли рок звезди в Чехия?

Dharm - Ха-ха-ха. Не разбира се. С този стил въобще не се печелят пари. Парадоксът е, че сме по-известни в Германия или в Босна, или в други страни, отколкото в Чехия. Странно е, но това е положението. Само за пример – в Германия получаваме двойно повече хонорари, отколкото в родната ни страна.

От другата страна - Какво очакваш от участията във Варна и Пловдив?

Dharm - Много съм развалнуван за тези концерти. За първи път ще бъдем в България и се надявм хората да са доволни да ни видят. Да се получи страхотен купон. Надявам се и да пийнем с тях след концертите.

От другата страна - Любимият ти музикален стил?

Dharm - Харесвам много брутален дет метъл.

От другата страна - Свириш ли и в други банди?

Dharm - Да, свиря с брат си в една блек дет група - GENUINE RELIEF. И въобще не е известна за разлика от POPPY SEED GRINDER.

От другата страна - Посланието ни към българските фенове?

Dharm - С нетърпение чакаме да се видим с вас. Да направим тези два концерта във Варна и Пловдив. Надяваме се да дойдат много хора. Да се получи готин купон и също така да ударим по едно след концертите.

Приятелски връзки:
Дизайн и разработка Николай Борисов