Блиц интервю с Tobias Exxel и Felix Bohnke ( ...

Краткият (4 минутен?!?), но съдържателен разговор (ще се убедите по-долу, че Tobias Exxel и Felix Bohnke са големи веселяци), направих зад сцената на “Kaliakra Rock Fest 2009” в Каварна, малко преди EDGUY да открият “немската” вечер на тридневния фестивал. Интервюто стана възможно с помощта на Васил Върбанов и Joker Media.

В Каварна EDGUY излязоха на сцената преди BLIND GUARDIAN и хедлайнерите SCORPIONS, за което логично сетът им беше най-кратък. Тази година “Kaliakra Rock Fest 2009” беше между 1 и 3 юли, а организаторите разбира се са община Каварна и Joker Media

Блиц интервюто с Tobias Exxel и Felix Bohnke от EDGUY беше излъчено в “От другата страна” по радио Варна на 06.07.2009г. Части от него са монтирани в “Гласовете на рока”, излъчено по БНТ Сат на 12.08.2009г. Разговорът е излъчен и в предаването “Евробокс” на програма “Хоризонт” на БНР.


От другата страна - Представете EDGUY с няколко думи.

Felix Bohnke - Секси пичове. С изключение на басиста ни. Шегувам се :laugh:, той си е добре. Страхотна музика. Красиви, млади мъже, които правят страхотни концерти, забавляват се и си изкарват чудесно.

Tobias Exxel – Това е хепи метъл!:smile:

От другата страна - Коя песен на EDGUY ви определя най-добре?

Felix Bohnke - “Fucking With Fire”

Tobias Exxel - “Superheroes”

Felix Bohnke - Да! “Superheroes Fucking With Fire” :laugh:

От другата страна - Какво предпочитате - да сте на турне и да правите концерти или да сте в студото?

Felix Bohnke - Да бъдем на турне.

От другата страна - Случва ли се нещо интересно, когато сте на турне?

Tobias Exxel - Да. Посещаваме много страхотни места по целия свят. За втори път сме в България. Много се вълнуваме да сме тук на брега на морето. Такива неща. Страхотно е.

От другата страна - Сериозни ли сте извън музиката и извън сцената?

Tobias Exxel - Разбира се, че сме сериозни.

Felix Bohnke - Много сме сериозни. През цялото време. Просто не можеш да си представиш. :laugh:

От другата страна - С какво се шегувате помежду си?

Felix Bohnke - Веднъж си легнах сам в леглото... това беше интересно изживяване. Не го очаквах. Но все още се опитваме да накараме басиста ни да носи розови прашки. :laugh:

Tobias Exxel – О, аз си тръгвам...:laugh:

От другата страна - Как феновете приеха малката промяна в стила ви?

Felix Bohnke - Мисля, че я приеха твърде добре. Всяка група се променя. Не толкова драстично, колкото METALLICA например. Но това е естественото развитие на EDGUY.

Tobias Exxel – Не можеш да пишеш за всички. Трябва да промениш нещо. Имам предвид, че ние сме заедно от 11 или 12 години и просто трябва да опитаме нещо ново, дали ще се получи добре. Все още имаме някои пауър метъл елементи разбира се, но промяната не е голяма. Все още сме в рамките на хеви метъла, който познавате. Както и в хард рока. В по-ранните си албуми имаме много такива елементи, но най-важното нещо е, че все още се гордеем с това, което сме записали в миналото. Винаги, когато сме на сцената, EDGUY изпълняват освен нови композиции, така и стари заглавия. Сетът ни е комбинация от всичко.

От другата страна - Следващата стъпка за EDGUY?

Felix Bohnke - Да бъдем хедлайнери в България, може би следващата година и да се превърнем в най-великата банда в света.

От другата страна - Това възможно ли е?

Felix Bohnke - Разбира се. Просто ни погледнете. :laugh::laugh::laugh:

Приятелски връзки:
Дизайн и разработка Николай Борисов