Интервю с Kevin Quirion (ORDER OF ENNEAD, DE ...

Разговорът с вокалиста на дет/блек главорезите ORDER OF ENNEAD и вече бивш китарист на DEICIDE Kevin Quirion направих в турбуса на бандата, при гостуването им у нас по покана на Art BG (първият им подобен екстремен концерт :)). ORDER OF ENNEAD бяха съпорт на дет метъл легендите VITAL REMAINS (интервю с тях също ще бъде публикувано тук). На концерта в столичния клуб "Blue Box" преди всички излязоха младежите от Швеция TRIBULATION. Публиката едва ли надхвърляше 150 души, но какво меле заформиха феновете за тези три часа – въобще не си личеше, че посещаемостта е толкова слаба. Дано това не откаже Art BG от подобни начинания. Защото дори и малобройни, фенове за подобни концерти се намират.

Интервюто с Kevin Quirion (ORDER OF ENNEAD, DEICIDE) е излъчено в предаването на радио Варна „От другата страна” на 25.05.2009г.


От другата страна - Това е първата ви визита тук.

Kevin Quirion - Не знам нищо особено за страната ви. Само някои неща за София. Затова и задавам много въпроси на хората наоколо, за да науча повече. Обиколихме централната част, видяхме някои интересни стари сгради и църкви, които много ни харесаха.

От другата страна - Как върви турнето досега?

Kevin Quirion - Доста добре. Стават хубави концерти, посетихме места, на които не сме били. Всички онези, които не са ни чували, имат шанса да се запознаят с нашата музика.

От другата страна - Проблеми до тук?

Kevin Quirion - Проблеми не, всъщност до тук всичко е доста гладко.

От другата страна - Кой подред е концертът в България?

Kevin Quirion - Турнето е към края си, така че предполагам 18 или 20. Обиколката е около 4 седмици. Имаме само още един концерт, който остава след този.

От другата страна - Предполагам, че това е първото Ви сериозно турне на Балканите?

Kevin Quirion - Определено. През януари бяхме тук на „Winter Fest” турнето с DEICIDE, VADER и SAMAEL, но само за две седмици и не стигнахме до България. Чухме добри неща за страната Ви от SAMAEL и засега всичко е наред.

От другата страна - Дебютният Ви едноименен албум беше издаден от Earache Records миналата година. Как беше възприет от феновете и пресата?

Kevin Quirion - Ревютата бяха доста добри. Феновете се кефят, харесват музиката и текстовете. Виждаме, че хората, които идват на концертите ни пеят с нас. Харесват концепцията на лириките. Така че дискът се харесва като цяло.

От другата страна - Имате ли планове за издаването на нов албум и ако – да, кога?

Kevin Quirion - Вторият ни диск е почти готов. Все още има някои детайли, които да се изгладят, лейбълът не е решил кога ще го издаде, но предполагам, че до края на тази година ще влезем в студио и ще имаме нещо готово.

От другата страна - На кого беше идеята за създаването на групата?

Kevin Quirion - Ние винаги търсим с какво да си запълним времето. DEICIDE, RESURRECTION и COUNCIL OF THE FALLEN не бяха на турнета, имахме свободно време и така решихме да посвирим.

От другата страна - Къде е разликата между ORDER OF ENNEAD и другите ви групи?

Kevin Quirion - DEICIDE, те са тук отдавна и си имат свой собствен звук. Ние смесваме елементи от дет, блек метъл, малко траш. Музиката е коренно различна от останалите банди, в които свирим. Като текстове също сме много различни. Имаме по-мелодични и чисти пасажи от DEICIDE например. Концепцията на бандата е много различна.

От другата страна - Каква е идеята зад името ORDER OF ENNEAD?

Kevin Quirion - Steve Asheim измисли името. Пътувал е много по света и е изчел доста неща. Енеад са деветте богове в египетската митология, които са създали вселената. Те са дали познанието, за това как е създаден света. Въртим се около това, но не основно. Идеята, която пресъздават нашите текстове е търсенето на Създателите ни.

От другата страна - Кои са групите вдъхновили звученето ви?

Kevin Quirion - Имаме много влияния. Малко DEATH, KREATOR, DEICIDE, дори VITAL REMAINS в някои от мелодиите. Всичко, което съм слушал от началото на 80-те досега. Дори малко IMMORTAL. Всичко това намира отражение в музиката ни.

От другата страна - ORDER OF ENNEAD само проект ли е или нормална група?

Kevin Quirion - Сериозна банда сме. Steve имаше свободно време, защото не беше на турне с DEICIDE, когато създавахме групата. Когато са на турне, изчакваме и след това продължаваме да свирим. Ние сме група с деветседмично турне зад гърба си и вече втори албум, който е почти готов. Това означава, че сме сериозна банда. Така че действаме.

От другата страна - Последните ти думи към българските фенове?

Kevin Quirion - Надявам се да харесате шоуто. Ще се постарем да се върнем у вас. Ще видим какво ще се получи. Жените ви са много красиви. Градът ви е хубав. Определено ще се върнем.

Приятелски връзки:
Дизайн и разработка Николай Борисов