Интервю с Christos "Chris" Antoniou (SEPTICF ...

На 3 юни гръцките машини SEPTICFLESH ще свирят за първи път у нас по покана на „Gorgon“ и магазин „Яко“. Заедно с тях на сцената в читалище „Христо Ботев“ в София ще излязат W.E.B., INACTIVE MESSIAH и NAER MATARON от Гърция, както и българските банди DEMENZIA и SERPENTINE CREATION. Седмици преди гостуванета на SEPTICFLESH в България Албена Цолова – Бета от „Яко“ разговаря с китариста на групата Christos "Chris" Antoniou, отговарящ и за оркестрациите. Ето и резултатът:

Интервюто с Christos "Chris" Antoniou (SEPTICFLESH) е излъчено в предаването „От другата страна“ на радио Варна на 11.05.2009г.


От другата страна - Най-накрая ще свирите в България?

Chris - Така е. Най-накрая ще свирим след толкова много години. Най-после ще излезем пред българска публика. Подготвяме се за концерта и ще направим най-доброто шоу за феновете си.

От другата страна - С кои музиканти ще дойдеш в България?

Chris - Аз, Seth, Fotis, Stelios, който замества Sotiris за концертите. Sotiris не може да дойде с нас, защото има проблеми с работата си.

От другата страна - Значи той има сериозна работа извън групата?

Chris - Работи в банка и работното му време е строго начертано. За разлика от останалите, които работим като артисти, както аз, Fotis и брат ми Seth. Нашето работно време е по-гъвкаво и ни позволява да ходим по турнета, да правим концерти, докато при Sotiris не е така, за съжаление. Но трябва да приемем това.

От другата страна - Подготвили ли сте нещо специално за българските фенове?

Chris - Ще изсвирим не нещо специално, а всичко онова, което обикновено представяме. Винаги даваме най-доброто от себе си и ще го направим и за българската публика. Чуваме много неща за вашите фенове и се подготвяме за тях.

От другата страна - Сигурно се чували добри неща за феновете тук от ROTTING CHRIST и FIREWIND?

Chris – Да, разбира се. Говорили сме си със Sakis от ROTTING CHRIST и той ми е казвал, че вашата публика е фанатична и откачена. И те са го оценили и са се забавлявали.

От другата страна - ROTTING CHRIST същестуват повече от 20 години – това 20 години екстремна сцена в Гърция ли е?

Chris - Разбира се. ROTTING CHRIST са пионерите в гръцката сцена. Те са направили страшно много за нея. Много добър приятел съм със Sakis и адмирирам неговото отношение. Направил е много за своята група и за гръцката сцена.

От другата страна - От Гърция най-яките екстремни банди са ROTTING CHRIST, SEPTICFLESH и NIGHTFALL. Представял ли си си някога трите банди да свирят една след друга на една и съща сцена?

Chris - Всъщност ще го направим с ROTTING CHRIST на 20 юни тук в Гърция за първи път. Не мисля, че NIGHTFALL съществуват. В момента трите гръцки банди, които представят сцената са SEPTICFLESH, ROTTING CHRIST и FIREWIND. Това са трите банди, които са лицето на гръцката екстремна музика. Музиката на SEPTICFLESH и ROTTING CHRIST и рок метълът на FIREWIND. Не мисля, че NIGHTFALL продължават да работят. Не съм чувал нищо от тях.

От другата страна - Какво се случи и промени със SEPTICFLESH от последната ви изява, когато свирихте със SLIPKNOT в Атина преди 6 години, до сега?

Chris - Независимо, че имахме договор с лейбъл, всеки се концентрира върху свои проекти. Сега се намираме в най-добрия си период. Изцяло сме концентрирани върху SEPTICFLESH и ще пордължаваме да правим концерти докато можем. Всъщност, в момента композираме песни за нов албум, който се надяваме, че ще излезе през 2010. Рано е още да споменавам, как ще звучи той. Оркестърът ще бъде нашият пети член. Това е оръжие, инструмент, който използваме доста добре и ще го използваме и в новия албум.

От другата страна - Alessandro Azzali, италианския продуцент, е работил с Вас и той спомена, че сте заинтересувани да работите с оркестъра на Българското национално радио.

Chris - Разбира се има такъв вариант. Говорих с Alessandro, че оркестърът е добър. Обсъждахме да запишем някои от медните духови инструменти и част от струнните с български оркестър.Бих се радвал това да се случи. Бил съм у вас. Познавам се с някои композитори. Ще видим. Бихме искали да направим нещо в България с хор за народна музика, защото тя е много специфична и ни харесва. Бихме се радвали да се случи. Хоровете ви са уникални.

Приятелски връзки:
Дизайн и разработка Николай Борисов