Интервю (пресконференция) с ALCATRAZZ feat. ...

В: Рокът по-популярен ли е сега в сравнение с 80-те?

О: Рокът беше по-популярен през 70-те. В монента в САЩ никакъв го няма. В момента в Америка всички харесват телевизионното шоу “American Idol”. За съжаление това е по-популярно в САЩ в момента. По-важното е, че в интернет има малка група хора, които харесват рок музиката, защото чрез имейли и уебсайтове всеки може да общува и светът си е уж все същия, а границите са по-малки. Ето сега сме в България и може би нямаше да сме тук, ако го нямаше интернет, защото по него осъществихме контакт.

В: Какво се случи с евентуалният ви концерт на 1 юли?

О: Не знам, можеби някой е бил на погребение.
Промоутър от тук се свърза с нас. Преговорите започнаха, подписахме договор, започнахме да се готвим за концерта и изведнъж всичко спря. После с нас се свързаха от България от една група Fallen Angels, които ще свирят с нас тази вечер и един сайт Metal Katehizis и те ни казаха, че това не е никакъв промоутър. Някой от Fallen Angels се беше свързал с мястото, където трябваше да бъде концерта и от там му отговорили, че няма такова нещо. Защо някой ще прави това? Писах на приятеля ми Doogie White – и той ми отговори същото. Същото се е случило и с него със същия т. нар. промоутър. Така и не мога да си обясня защо някой прави това. Ние просто искаме да дойдем и да свирим. Лесно е – подписваш договор – правиш концерт. Проблем имаше и със самолетните билети – все имаше някаква причина, заради която не ги получавахме. Все отлагаха изпращането им. Това знаем. Така и не можем да си обясним, защо някой ще прави това.

В: Какво успяхте да видите от България.

О: Видяхме панорамата от хотелската стая тази сутрин. Разгледахме Клисурския манастир. Купихме си някои подаръци и други разни неща. Не сме видяли кой знае какво. Пътуването беше много дълго – 20 часа. Идваме от Лос Анджелис, още не сме се събудили. Имаме проблем с получаването на един багаж. Спахме в самолета.
Искам да кажа, че нашия барабанист Glenn е за втори път в България.
Беше в затвора тогава! Ха-ха-ха...

В: За кое качество от вашия характер ви обичат близките ви хора?

О: Не се вземаме толкова на сериозно. Гледаме на живота с чувство за хумор и може би това е едно от нещата, които карат хората да ни харесват. Ако прочетете текстовете ни ще видите в тях, че винаги има някаква шега. Не сме от онези, които вярват в дявола. Опитваме се да забавляваме хората. Не се смятаме за сериозни, но гледаме напълно сериозно на музиката си. Никога не смятаме, че съм достатъчно добри. Винаги се опитваме да бъдъм още по-добри. Дори, когато записваме, и не се получават нещата, просто спираме и опитваме на другия ден. Много сериозно се отнасям към пеенето, но винаги търся веселата страна на света, в който живеем. Когато пиша, пиша за истинските неща от живота, не се чудя какво би било, ако имаше дяволи, дракони, какво би станало в света на приказките. Обичам забавата.

В: Слушате ли български рок групи?

О: Миналата нощ чухме Сигнал. В Америка е сме чули нищо, нито по радиото, нито по телевизията.

В: Работите ли по нещо ново?

О: Работим по нов запис. Завършваме демо версиите на песните. Изчистваме различни посоки. Но ще чуете развитие и еволюция в звука на Alcatrazz. Но това е нова версия на Alcatrazz. Няма нищо общо с гупата, която Graham Bonet създаде в началото на 80-те. Хората са съвсем различни от тогава и сега. Сега сме нова банда, която използва същото име. Ние сме модерна версия на групата, независимо че изпълняваме много от старите песни. Гледаме на себе си като на нова банда. Иначе Alcatrazz имат три диска и един лайв запис.
Работим по нови диск, но както каза Tim Luce, записът ще бъде различен, но ще съдържа елементи от старите албуми. Звукът ще бъде по-добър. Опитваме се да напарвим музика, която да звучи модерно за времето, защото все пак сме в 2008 година, не през 80-те. Оптваме се да гледаме напред и да композираме една съвременна музика.
Мисля, че героят днес е Tim, защото багажът му не пристигна и той е само с дрехите на гърба си. Така, че ще свили гол тази вечер.

Приятелски връзки:
Дизайн и разработка Николай Борисов