Руските ARKONA с концерт в София през февруари?
 Руската фолк метъл шайка ARKONA, водена от фронтдамата Masha, обяви първите дати на предстоящото си европейско турне в подкрепа на новия им студиен албум, за който знаем, че ще носи името „Khram“ и че ще излезе на 19 януари, 2018 г. чрез Napalm Records.
Слушайте новия сингъл на TRIVIUM –“Betrayer“
 Само след 4 дни, TRIVIUM ще издадат новия си студиен албум “The Sin And The Sentence“ чрез Roadrunner Records. Сега, чрез плейъра по-долу, може да се насладите на третия сингъл “Betrayer“.
Новини за последния концерт 10 Years Metal Hangar 18 със SDI
Само пет дни остават до последния юбилеен концерт по случай рождения ден на METAL HANGAR 18. Напомняме, че немските ъндърграунд легенди SDI обявиха на своята фейсбук страница, че тази дата ще бъде и последната им в оригинален състав.
Варненците TERRAVORE представиха нов сингъл
Варненската траш метъл банда TERRAVORE представи нов сингъл, озаглавен „Starkiller„, който ще бъде част от техния предстоящ албум „Unforseen Consequences“ . С поредната песен, посветена на Междузвездни войни, групата отново ни връща в Далечната галактика, този път разказвайки за разрушителната база Старкилър.
Наближават българските дати от турнето на Au-Dessus и Zatokrev
Наближават българските дати от турнето на Au-Dessus и Zatokrev. След като издадоха един от най-сериозните блек метъл албуми за 2017-та година, литовците Au-Dessus решиха да подкрепят „End Of Chapter“ с европейско турне, от което е част и България.
КОНКУРЕНТ празнуват 30 г. на сцена с концерт и нов албум
Група КОНКУРЕНТ ще отбележи своя 30-годишен юбилей с голям концерт в зала „Универсиада” на 24 март 2018 година. Групата, която заедно с „Ера” и „Ахат” прокарваше хеви -звуците на родна почва в края на 80-те, а впоследствие зави към мелодичен радио-рок , подготвя неповторим спектакъл с участие на известни български рок музиканти, стартирали кариерата си […]
Предстоящи събития в клуб LIVE & LOUD за периода 16 – 22 октомври
Предстоящи събития и концерти в клуб LIVE & LOUD  за периода 16 – 22 октомври: 17.
IGORRR избраха сами съпорт бандата за София
Igorrr си избраха The Ghost Of 3.13 за съпорт на концерта им в София.
OCCULTUM представят с концерти втори албум
Група Occultum официално ще представи пред публика своето второ издание „The Nine Gates“ с три концерта в градовете София, Варна и Бургас. На самите концерти ще може да се закупи и албумът, който ще съдържа 10 песни с продължителност 62 минути.
Интервю с Jukka Koskinen и Asim Searah (WINTERSUN)
 6 октомври 2017-а е денят, в който финските мелодет магьосници WINTERSUN най-сетне стъпиха на българска почва. Ние от Metal Hangar 18 имахме възможността да се срещнем с басистът Jukka Koskinen и китаристът Asim Searah, за да проведем  един интерес и изпълнен със запомнящи се моменти разговор.